Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Найближчі дні будуть вирішальними: Веніславський каже, що зараз – переламний момент війни

РФ спробує здобути військову перемогу в Україні до 9 травня.

Фото: delfi.lt |.

Найближчі дні будуть вирішальними: Веніславський каже, що зараз – переламний момент війни

Ми знаходимося на переламному моменті, найближчі дні будуть вирішальними.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав представник Президента у Конституційному суді, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає Укрінформ.

«Думаю, що ми знаходимося на переламному моменті, на зламі. Оці наступальні операції російських військ зі стратегічних перетворилися у напівтактичні, тому що жодного стратегічного успіху ворог не має. Є певні тактичні просування на кілька кілометрів в напрямку наших позицій, але це йому не дає жодних переваг. Тому я думаю, що найближчі дні будуть вирішальні», – сказав Веніславський.

Є певні тактичні просування на кілька кілометрів в напрямку наших позицій, але це йому не дає жодних переваг. 

За його словами, путіну необхідно до 9 травня продемонструвати хоч якісь успіхи.

«Тому що всі чудово розуміють — після того, як під натиском наших Збройних сил путін залишив ті області України, де він був біля Києва, — Житомирську, Сумську, Київську, Чернігівську, на Харківському напрямку ЗСУ постійно відвойовують наші території - йому потрібно продемонструвати якісь досягнення на сході, частково на півдні», - сказав Веніславський.

Він додав, що на півдні російська армія намагається вийти на адміністративні кордони Херсонської області, здійснювати наступальні дії в напрямку Миколаєва, Кривого Рогу, на східному - оточити оперативно-тактичне угруповання «Схід».

«Це те, чого ворог намагається досягти зараз. І на тих територіях, які тимчасово окуповані, - Херсон, Запорізька область - вони будують дуже активно фортифікаційні укріплення, щоб максимально довго триматися на цих територіях. Але це точно не допоможе, тому що ми розуміємо, як цьому протидіяти», - сказав Веніславський.

Читайте також: «Літак Судного дня» пролетить над Москвою 9 травня

Telegram Channel