Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лише 10 людей хочуть моєї смерті, – Зеленський про замахи на нього

Зеленський розповів про замахи та пропозицію евакуюватися.

Фото: Офіс Президента.

Лише 10 людей хочуть моєї смерті, – Зеленський про замахи на нього

Ціллю номер один для росії в Україні, окрім територій, також є президент Володимир Зеленський

Як мінімум 10 замахів на нього вже вдалось зірвати. Президент розповів у інтерв'ю австралійському каналу Nine Network, що думає про це. Зеленський відповів у трохи іронічній формі, пише 24 канал.

Виходить, що 10 замахів – це 10 людей, які хочуть моєї смерті. То це не так вже й багато та страшно. Думаю, що в президента росії набагато більше проблем, судячи по відношенню всього світу до їх політики, – сказав він.

Зеленський вважає свою ситуацію не такою страшною, як в тих українців, котрі пережили тортури від росіян. Адже вони сиділи в підвалах, їх катували, людей знаходили в колодязях. І на тимчасово окупованих територіях це продовжує відбуватись.

 Поки у тебе є родина й ти не втратив близьких, то нема нічого такого, що б не можна було виправити, нема нічого суперстрашного

Мені страшно за наших людей і особливо за ті сім'ї, які втратили близьких. Я вважаю: поки у тебе є родина й ти не втратив близьких, то нема нічого такого, що б не можна було виправити, нема нічого суперстрашного, – запевнив президент.

У глави держави запитали, чому він не прийняв пропозицію США про евакуацію, а вирішив залишитись в Україні на початку вторгнення. Президент відповів, що навіть не вагався щодо цього рішення.

Я навіть не думав, що до мене будуть такі пропозиції. Але згідно протоколу я отримав їх від партнерів. Також всередині держави мені казали люди з безпеки та інших політичних таборів, що це потрібно. Мовляв, Україна в принципі може втратити інституціональність, якщо не буде президента, тому я повинен поїхати в безпечне місце, – пригадав Зеленський.

Він також аргументував, чому не прийняв таку пропозицію.

«Я точно розумів: мій від'їзд не дасть міцності нашій державі. Навіть якщо так хтось робив раніше і навіть якщо так каже керівництво безпеки, лідери інших країн, то я все одно повинен діяти так, як вважаю. Мені здається, що це був правильний вибір. Я просто не знаю, як би було по-іншому», – зізнався президент.

Читайте також: Інститут вивчення війни назвав напрямок, куди інтенсивно сунуть рашисти

Реклама Google

Telegram Channel