Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Не добровольці»: Зеленський прокоментував діяльність «Азову» в Україні

«Ми вважаємо, що саме те, що роблять російські військові в нашій державі, це і є нацизм».

Фото Газета по-українськи.

«Не добровольці»: Зеленський прокоментував діяльність «Азову» в Україні

Президент України Володимир Зеленський розвінчав фейки російської пропаганди про нібито «неонацистський» полк «Азов»

Батальйон «Азов» нині - не добровольці, а частина Національної гвардії України. Про це він сказав в інтерв'ю грецькій телекомпанії EPT, пише Газета по-українськи.

Зеленський зазначив, що 2014-го, коли сформувався добровольчий батальйон «Азов», деякі його заклики дійсно «були доволі радикальними щодо РФ». За словами глави держави, тоді «це були добровольці, і це була їхня особиста точка зору». Проте відтоді багато чого змінилося.

«Ми вважаємо, що саме те, що роблять російські військові в нашій державі, це і є нацизм».

«Це було ще 2014 року, коли об'єдналися добровольці з різних куточків нашої держави, щоб захищати Україну... Було справді багато різної реакції щодо тих чи інших закликів добробатів. Більшість із цих закликів були доволі радикальними й стосувалися Росії. Це була їхня особиста думка», - сказав президент.

Зеленський зазначив, що тепер бійці «Азова» не є добровольцями, вони входять до складу Національної гвардії України.

«Батальйон «Азов» - не добровольці, а входять до складу Національної гвардії. Вони є офіційною армією нашої держави. Той, хто хотів займатися політикою, - вони нею займаються. Ті, хто вирішив діяти в ЗСУ, стали частиною ЗСУ», - сказав він.

Глава держави наголосив, що він і його команда «доволі уважно» стежать за проявами радикалізму. На його думку, попри війну сьогодні закликів до радикалізму в Україні мало в порівнянні з багатьма іншими державами світу.

«Ми вважаємо, що саме те, що роблять російські військові в нашій державі, це і є нацизм», - підкреслив Зеленський.

Telegram Channel