Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Росія готувалася до масової депортації українців з початку року, – Денісова

Вистоїмо!

Фото УНІАН.

Росія готувалася до масової депортації українців з початку року, – Денісова

В України наразі немає даних щодо точної кількості примусово вивезених українців

російська федерація готувалася до масової депортації українських громадян на свою територію ще з початку року.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

Ми користуємося цифрами, які надає рф, тому що, на жаль, в України на сьогоднішній день немає можливості порахувати наших громадян - у нас немає офіційного кордону в тій частині, в якій примусово депортують наших громадян.

«Я маю деяку інсайдерську інформацію, що російська федерація готувалася до масової депортації наших громадян ще з початку року. І у мене є деяка інформація, що по всіх областях, майже по всіх республіках вони складали списки тимчасових пунктів переміщення, і там чітко визначено, яка це область, кількість українців, яка буде вивезена», - сказала Денісова.

За її словами, наразі в України немає даних щодо точної кількості примусово вивезених українців і чи дійсно вивезено 1,1 млн людей, як заявляють у рф.

«Ми користуємося цифрами, які надає рф, тому що, на жаль, в України на сьогоднішній день немає можливості порахувати наших громадян - у нас немає офіційного кордону в тій частині, в якій примусово депортують наших громадян. Я вчора спілкувалася з Червоним Хрестом, президентом МКЧХ, питала, чи є у них такі цифри підтверджені, що саме 1,1 млн людей вивезено, – немає», - сказала Денісова.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Telegram Channel