Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Переговори з країнами-гарантами безпеки України - в активній фазі - Кулеба

Дмитро Кулеба.

Фото: dw.com.

Переговори з країнами-гарантами безпеки України - в активній фазі - Кулеба

Суттєва частина гарантій наразі вже імплементується у формі надання озброєнь та переведення нашої країни на стандарти НАТО

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з главами МЗС країни Балтії брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

Очільник МЗС зазначив, що наразі відбуваються дуже інтенсивні консультації з партнерами з питань гарантій безпеки для України. По лінії радників з питань національної безпеки глав держав та урядів інших країн величезну роботу проводить керівник Офісу Президента України Андій Єрмак, а сам Кулеба веде перемовини по треку міністерства закордонних справ відповідних країн.

Наразі відбуваються дуже інтенсивні консультації з партнерами з питань гарантій безпеки для України.

«Ми всі працюємо з однією метою – щоб якнайшвидше вийти на пакет гарантій безпеки, які наші партнери можуть нам надати. Переговори в активній фазі. Не буду розкривати деталі, але ми дійсно бачимо підтримку партнерів не лише словом, а й ділом», - сказав Кулеба.

Він додав, що поки сторони обговорюють, як зафіксувати це на папері, суттєва частина гарантій вже надаються та імплементуються у формі надання Україні необхідного військового озброєння, переведення української армії на стандарти НАТО, запровадження санкцій проти росії тощо.

«Але це лише частина потенційних гарантій, над рештою ми працюємо», - запевнив глава української дипломатії.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 6 травня.

Telegram Channel