Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Розвідка США: путін хоче створити сухопутний коридор до  «Придністров'я» і  готується до довгої війни

Ймовірно, путін введе воєнний стан, щоб мобілізувати росіян на війну.

Фото з відкритих джерел.

Розвідка США: путін хоче створити сухопутний коридор до «Придністров'я» і готується до довгої війни

На думку американської розвідки, президент рф володимир путін не планує обмежуватися цілями із захоплення Донбасу, а й має намір побудувати сухопутний міст до невизнаного «Придністров'я» — підконтрольної росії території в Молдові.

Про це заявила голова Національної розвідки США Авріл Хейнс, цитує інформагентство AFP, повідомляє Громадське.

Американська розвідка також вважає все більш імовірним, що путін введе воєнний стан, щоб мобілізувати росіян на війну. За словами Хейнс, путін розраховує, що з часом рішучість США та Європи із протидії агресії слабшатиме — зокрема через дефіцит продовольства, інфляцію та підвищення цін на енергоносії.

«Ми оцінюємо, що президент путін готується до тривалого конфлікту в Україні, під час якого він все ще має намір досягти цілей за межами Донбасу», — сказала Хейнс.

«Ми оцінюємо, що президент путін готується до тривалого конфлікту в Україні, під час якого він все ще має намір досягти цілей за межами Донбасу», — сказала Хейнс.

На думку розвідки США, рішення путіна зосередити російські війська на сході Донбасу є «лише тимчасовою зміною» після того, як їм не вдалося захопити Київ. Хейнс зазначила, що росіяни досі мають намір завоювати території на узбережжі Чорного моря, частково для забезпечення водних ресурсів анексованого Криму.

«Ми... бачимо ознаки того, що російські військові хочуть продовжити сухопутний міст до «Придністров’я»», — додала очільниця американської розвідки.

Однак Хейнс наголосила, що нинішні російські сили недостатні, щоб захопити й утримати всю цю територію без загальної мобілізації військ і ресурсів. За її словами, путін «стикається із невідповідністю між його амбіціями і нинішніми звичайними військовими можливостями росії».

Також в американській розвідці додали, що російські війська докладатимуть більше зусиль, щоб перервати військові поставки Заходу в Україну, і Москва може спробувати відповісти на економічні санкції.

Читайте також: Окупанти хочуть використати ММК ім. Ілліча в Маріуполі для відновлення своєї бойової техніки

Реклама Google

Telegram Channel