Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сенат Чехії визнав геноцидом злочини рф в Україні

Увесь світ з Україною.

Фото: lb.ua.

Сенат Чехії визнав геноцидом злочини рф в Україні

В середу, 11 травня, Сенат парламенту Чеської Республіки проголосував за постанову, якою визнав дії російської армії на території України геноцидом українського народу

Про це повідомляє посол України в Чехії Євген Перебийніс у своєму Twitter, інформує УНН.

«Чеський Сенат щойно визнав злочини, які російська армія вчиняє в Україні, геноцидом українського народу. У прийнятій постанові також міститься підтримка подальшого надання Чехією Україні зброї та отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС», - написав він.

Політики Чехії вимагають вивести російські війська та повністю поважати територіальну цілісність, сувернітет та незалежність України.

Чеські сенатори засуджують агресивну війну росії проти України, згадавши військові злочини, скоєні країною-агресором в українських містах, таких як Буча, Бородянка, Ірпінь та Маріуполь.

Більше того, політики Чехії вимагають вивести російські війська та повністю поважати територіальну цілісність, сувернітет та незалежність України.

Також вони закликають уряд Чеської Республіки припинити залежність від російської нафти та газу.

Читайте також: Порошенко: Україна має бути членом НАТО – ми стали фортецею на кордоні Альянсу і тільки НАТО гарантує мир.

Telegram Channel