Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Україна фактично виграла битву за Харків, росіяни вирішили залишити позиції, – ISW

Україна переможе!

Фото: 24 канал.

Україна фактично виграла битву за Харків, росіяни вирішили залишити позиції, – ISW

Скоріше за все, російська війська вирішили повністю піти зі своїх позицій навколо Харкова під натиском контрнаступів ЗСУ.

У інституті вивчення війни пояснили, що впродовж останніх кількох днів російські підрозділи переважно не намагалися утримати свої позиції перед контратаками українських сил, за деякими винятками. Про це повідомляє 24 канал.

Повідомлення Заходу та відео бойовика з так званої «ДНР» демонструють, що Москва тепер не намагатиметься утримувати свої сили поблизу міста. Таким чином Україна, схоже, виграла битву за Харків. Українські сили не дозволили російським військам оточити, не кажучи вже про захоплення Харкова, а потім вигнали їх з-під міста,– йдеться в повідомленні.

Експерти додали, що те саме трапилось тоді, коли російські війська намагались захопити Київ.

Експерти додали, що те саме трапилось тоді, коли російські війська намагались захопити Київ.

Що відбувалось під Харковом

російські війська намагались вести наступ по всій периферії Ізюмсько-Донецького міського виступу, але успіху не досягли. Також вони намагалися вести наземний наступ з Ізюму, але безрезультатно.

Раніше ми припускали, що росія може відмовитися від спроб наступу з Ізюма, але росіяни або ще не ухвалили такого рішення, або ще не повністю віддані йому. Дрібномасштабні та безуспішні атаки на південний край виступу біля Донецька тривали, але без реального прогресу,
– додали в інституті. 

Ситуація на Донбасі

Наразі росія зосередила свої зусилля на Донбасі. Окупанти намагаються оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ з Півночі й з Півдня, але наразі вони не можуть домогтися істотного прогресу і зазнають шалених втрат.

При цьому експерти визнають, що у Кремля може вистачити додаткової бойової потужності, щоб компенсувати ці втрати й продовжити наступ у досить широкому масштабі. 

Захисники Маріуполя продовжують боротися попри те, що росіяни проникли на об'єкт «Азовсталь». Також наразі Україна намагається повернути контроль над островом Зміїний або ж, принаймні, завадити росіянам його використовувати.

Читайте також: Сергій Жадан став «Людиною року 2022» – польське видання «Газета виборча»

 

Telegram Channel