Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Війська рф знову вдарили ракетами по Кременчуцькій ТЕЦ

Внаслідок удару постраждалих немає, але ТЕЦ завдано суттєвої шкоди.

Волинь-нова

Війська рф знову вдарили ракетами по Кременчуцькій ТЕЦ

180 тисяч людей можуть залишитися взимку без тепла

російсько-окупаційні війська знову завдали ударів високоточними ракетами по Кременчуцькій теплоелектростанції. Цим вони хочуть залишити 180 тисяч кременчуківців взимку без тепла. Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на брифінгу в «Медіацентрі Україна — Укрінформ», інформує Громадське.

За його словами, внаслідок удару постраждалих немає, але ТЕЦ завдано суттєвої шкоди. Теплоелектростанція тільки почала відновлювальні роботи після попереднього обстрілу.

«На сьогодні — ще один удар. російські окупанти, напевне, хочуть, щоб 180 тисяч кременчуківців, які підключені до цієї ТЕЦ, були без тепла взимку», — припускає Лунін.

«На сьогодні — ще один удар. російські окупанти, напевне, хочуть, щоб 180 тисяч кременчуківців, які підключені до цієї ТЕЦ, були без тепла взимку», — припускає Лунін.

Він зазначив, що загалом по Кременчуку було завдано 12 ракетних ударів, більшість ракет влучили у нафтопереробний завод й одна в ТЕЦ. Очільник ОВА підкреслив, що це високоточні ракети: вони цілили саме туди, куди вдарили.

Попередній удар

Ввечері 24 квітня дев'ять російських ракет влучили по тепловій електростанції у місті Кременчук, дісталося й нафтопереробному заводу.

Цей обстріл на той момент став найбільшим для Полтавської області з початку повномасштабної війни. Внаслідок нього одна людина загинула, ще 7 — дістали поранення різної тяжкості.

Будівлі значно зруйновані, спалахнули пожежі. Майже в усіх районах міста не було гарячої води.

Інфраструктурні збитки в регіоні

За словами Луніна, інфраструктура Полтавщини не сильно, у порівнянні з іншими регіонами, постраждала від початку повномасштабного російського вторгнення.

Та все ж у Миргороді був атакований аеродром, випадкові ракети вдарили по передмістю Полтави — було зруйновано невелику ферму, також інфраструктурний об'єкт був пошкоджений у Карлівці, постраждали й дороги області.

Читайте також: Переселенці із Харкова в Переспі на Волині вже й городець посадили (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel