Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Або путін припинить стріляти, або Україна викине його геть – Порошенко в ефірі японського телеканалу

«Дуже важливо йти на перемовини разом з усім світом».

Фото Європейська солідарність.

Або путін припинить стріляти, або Україна викине його геть – Порошенко в ефірі японського телеканалу

Петро Порошенко в ефірі японського телеканалу NHK закликав міжнародну спільноту виступити єдиним фронтом проти путіна на підтримку України. Порошенко наголосив: тільки спільно світ може зупинити російського диктатора, який не планує зупинятися на Україні

«Дуже важливо йти на перемовини разом з усім світом. Коли  десятки країн, найпотужніших з погляду економіки, безпеки та у військовому плані, об’єднуються, щоб зупинити путіна – це і є найкращим фактором для ефективних перемовин з путіним», – наголошує Порошенко.

Ми дуже близькі до Третьої світової війни.

«путін піде настільки далеко, наскільки ви йому дозволите. Його метою було створити СРСР, друге видання або можливо Російську імперію. Путін хоче стерти Україну з карти світу», – вважає п’ятий Президент. 

Порошенко зазначає, що Збройні сили України, які були фактично заново створені з 2014 року, є головною причиною, чому путіну не вдалося реалізувати свій план швидкого захоплення Києва та інших великих міст. 

«Найважливішим були Збройні сили України. Я пишаюся тим, що я, як Верховний Головнокомандувач ЗСУ, протягом п’яти років, з 2014 до 2019 створював цю армію. І ми її повністю реформували, перебудували під стандарти НАТО, забезпечили новою зброєю, продумали нову тактику і нову стратегію. Ми значно вдосконалили наше співробітництво з НАТО. Таким чином росія воює за старими радянськими стандартами, а ми за новими стандартами НАТО», – пояснює Порошенко. 

На запитання, чи може війна росії проти України призвести до Третьої світової, Порошенко відповів: «Війна вже відбувається через те, що в ній бере участь весь світ. Ми дуже близькі до Третьої світової війни. І зупинити Третю світову війну може тільки путін, припинивши стріляти. Або Україна, відкинувши його геть з української землі».

Читайте також на volyn.com.ua: «Завдяки керівнику групи компаній ТМ «ВІЛІЯ» «Волинь» читають на лінії фронту​».

Telegram Channel