Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Туреччина готова направити корабель для евакуації військових та мирних жителів з «Азовсталі»

Увесь світ підтримує Україну.

Фото: eimg.pravda.com.

Туреччина готова направити корабель для евакуації військових та мирних жителів з «Азовсталі»

Анкара готова відправити корабель для вивезення українських захисників та мирних громадян із заводу «Азовсталь» у заблокованому окупантами Маріуполі. Їх доправлять на територію Турецької Республіки

Про це повідомив представник президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана Ібрагім Калін агенції Reuters, передає Обозреватель. Зазначається, що, згідно з планом, з «Азовсталі» людей мають відвезти суходолом до порту Бердянськ.

«А турецьке судно доправить їх через Чорне море до Стамбула. Якщо це можна зробити у такий спосіб, ми будемо раді зробити це, ми готові. Фактично, наш корабель готовий вирушити і доправити поранених солдатів та інших цивільних осіб до Туреччини», – розповів представник Ердогана.

Калін наголосив, що він особисто обговорював цю пропозицію з президентом України Володимиром Зеленським у Києві два тижні тому і що вона залишається «на столі переговорів», хоча Москва на неї не дала згоди.

Фактично, наш корабель готовий вирушити і доправити поранених солдатів та інших цивільних осіб до Туреччини.

«Це може статися, так. Я вірю, що це може статися», – вважає представник президента Туреччини.

«Катер досі перебуває у Стамбулі. Він готовий до відплиття, але ми чекаємо на остаточний дозвіл від російської та української сторони, щоб він міг відправитися в Бердянськ і доправити поранених солдатів до Туреччини», – додав він.

Читайте також: До Запоріжжя нарешті пропустили велику колону автівок з маріупольцями.

Telegram Channel