Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Канада готова надати свої кораблі, щоб Україна відновила експорт зерна

Канада хоче надати свої кораблі, щоб Україна відновила експорт зерна.

Фото: Depositphotos.

Канада готова надати свої кораблі, щоб Україна відновила експорт зерна

Через війну, яку розв'язала росія, Україна не може експортувати своє зерно.

Канада готова надати для цього свої кораблі, аби низка країн світу не стикнулися з голодом. Про це повідомляє 24 Канал із посиланням на CTV News 

У G7 заявили, що війна в Україні розпалює глобальні продовольчу та енергетичну кризи. Вони особливо загрожують бідним країнам. Тому необхідно запровадити термінові заходи, аби розблокувати зернові сховища, які блокують російські окупанти.Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі заявила, що її країна, ще один великий експортер сільськогосподарської продукції, готова відправити кораблі до європейських портів, щоб експортувати українське зерно тим, хто його потребує.

Ми повинні переконатися, що ці злаки будуть відправлені світу. Якщо цього не станеться, то мільйони людей зіткнуться з голодом,
– зазначила Джолі.

Ми повинні переконатися, що ці злаки будуть відправлені світу. Якщо цього не станеться, то мільйони людей зіткнуться з голодом, – зазначила Джолі.

Водночас росія традиційно відкидає звинувачення в тому, що саме вона відповідальна за посилення глобального голоду та підвищення цін на харчові продукти. За словами речниці МЗС країни-агресорки Марії Захарової, ціни зростають через санкції, які «ввів захід під тиском США».

Також вона звинуватила усіх, хто цього не розуміє, у дурості. Окупанти досі продовжують маніпулювати, аби з росії зняли обмеження, які найбільше шкодять саме її урядовій верхівці, пропагандистам та олігархам, серед яких є й сама Захарова.

Читайте також: У Донецьку рідні мобілізованих влаштовують «глобальний бунт»


 

Telegram Channel