Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Без продовольства не залишимось, – в аграрній раді заспокоїли українців

Українці можуть не хвилюватись!

Колаж 24 каналу.

Без продовольства не залишимось, – в аграрній раді заспокоїли українців

Зараз частина українських території тимчасово окупована російськими загарбниками, крім того, є регіони, які досі заміновані

Утім, це не вплине на забезпечення українців продовольством. Про це 24 каналу повідомив заступник голови «Всеукраїнської аграрної ради» Денис Марчук. Він наголосив, що українцям немає чого хвилюватись з цього приводу

Хотів би заспокоїти всіх українців – без продовольства не залишимось. Для цього немає і бути не може жодних ознак і причин, – наголосив Марчук.

Він підкреслив, що Україна має хороші показники щодо озимих культур. Їх засіяли ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну – осінню 2021 року. Крім того, зараз наші аграрії фактично на 75% із запланованих площ на території України закінчують проведення кампанії стосовно ярих культур. Тобто весняна посівна закінчується, що теж дає хороші показники.

Крім того, зараз наші аграрії фактично на 75% із запланованих площ на території України закінчують проведення кампанії стосовно ярих культур. Тобто весняна посівна закінчується, що теж дає хороші показники.

«Не хотів би називати цифри, оскільки аграрії завжди люблять говорити: «не рахуємо, що на полі, а те, що в коморі». Утім, запевняю, що можливість забезпечити себе і додатково знайти змогу експортувати продукцію – у нас точно буде», – наголосив Марчук. За його словами, у середньому мало б вийти більше ніж 60 мільйонів тонн зернової групи. Водночас він зауважив, що забезпечення протягом року на всіх напрямках України потрібне в районі – 20 – 25 тонн.

«Маючи зараз перехідні залишки, які ми не можемо швидко експортувати, і новий врожай у нас з'являється додатковий механізм – запропонувати світу. А вже світу разом з нами потрібно думати, як їх вивезти з території України, щоб всі були задоволені», – зазначив Марчук.

Як він пояснив, продовольства цілком виставить на експорт. Тоді країни, у які зазвичай вивозили зерно, врегулюють ситуацію і зможуть запобігти голоду. Крім того, світ заспокоїться з ціновою лихоманкою у зв'язку з нестачею українського продовольства. Водночас Україна отримає кошти, які допоможуть нам здолати росію.

Читайте також: CoolCola, Fancy і Street: у росії підробляють відомі напої.

Telegram Channel