Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На відбудову України за новою програмою знадобиться сотні мільярдів доларів - Зеленський

Володимир Зеленський.

Фото: УНН.

На відбудову України за новою програмою знадобиться сотні мільярдів доларів - Зеленський

До цього процесу будуть залучені багато держав

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до студентів, передає УНН.

«Це велика програма, коли кожна країна світу, наші партнери та друзі матимуть патронат над тим чи іншим регіоном або над тією чи іншою галуззю в нашій державі. Ми будемо відбудовувати нашу країну – новітню, технологічну», – заявив Зеленський.

За словами Президента, у програмі також закладено напрямки освіти. План відновлення країни передбачатиме відбудову всієї інфраструктури, включно з дорогами, мостами, медичними та освітніми об'єктами, спорудження тимчасового та постійного житла для людей, які втратили домівки.

Це велика програма, коли кожна країна світу, наші партнери та друзі матимуть патронат над тим чи іншим регіоном або над тією чи іншою галуззю в нашій державі.

Він запевнив, що після деокупації українських територій студенти й викладачі зможуть повернутися в рідні стіни своїх вишів.
Водночас Президент зазначив, що досі до кінця невідомий стан інфраструктури на окупованих територіях, зокрема в Маріуполі, Бердянську, Мелітополі тощо.

«Маріуполь – серце, у яке влучило багато куль військових рф. Серце точно буде битися. Ми точно відбудуємо Маріуполь – сучасний, абсолютно новий, технологічний. Всі ми будемо пишатися ним і згадувати трагедію, яка сталася з людьми. Ми точно будемо пам’ятати, якою ціною відбудовано й відвойовано місто Маріуполь», – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: Сенат США затвердив надання Україні допомоги на $40 млрд.

Telegram Channel