Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Українські волейболістки зробили камбек у матчі з Чехією (Фото)

Волейбольна Україна вітає наших дівчат!

Фото ЄКВ.

Українські волейболістки зробили камбек у матчі з Чехією (Фото)

У драматичному поєдинку українки зуміли виявити волю до перемоги та виграли 3:2

У відбірковому турнірі групи В чемпіонату Європи з волейболу серед жінок категорії U-21, що проходить в польському місті Зелена Гура, у п'ятницю відбуваються матчі другого ігрового дня. Першими на майданчик вийшли збірні України та Чехії.  Напередодні українки виграли з рахунком 3:1 у Угорщини, а чеські волейболістки поступилися господаркам майданчика 0:3, передає Спорт.юа.

Поєдинок розпочався невдало для підопічних Юлії Якушевої. Стартовий сет вони програли суперницям за всіма статтями 15:25. Втім, вже друга партія подарувала надію українським вболівальникам. Наша команда заграла зовсім по-іншому та зуміла відігратися 25:22.

На жаль, але в третьому сеті знову українки стали частіше помилятися, втратили ініціативу та поступилися збірній Чехії 18:25.
До честі наших волейболісток вони не опустили руки, а продовжували боротися. Четверту партію українки провели так само, як і другу, і виграли 25:21.

Тож доля матчу вирішувалася на тай-брейку. Його краще розпочали чеські гравці, які повели 1:5. Проте підопічні Юлії Якушевої незабаром наздогнали суперниць 6:6, а на зміну сторін пішли, ведучи у рахунку 8:7. Був у матчі ще момент, коли чеські волейболістки за рахунку 9:9 набрали три очки поспіль 9:12. Однак і тут українки зробили майже неможливе і знову вирівняли становище 13:13, а потім виграли сет 15:13.

Додамо, у другому матчі поспіль лідерка нашої збірної Валерія Якушева набрала 29 очок.

Склад збірної України був таким: Ксенія Ратій (набрала 5 очок), Валерія Нудьга (6), Валерія Якушева (29), Лілія Вабищевич (0), Анастасія Горбаченко (0), Валентина Воротніченко (1), Катерина Васильєва, Аліка Луценко ( обидві – ліберо) – стартовий. На заміну виходили Катерина Гужва (0), Марта Федік (5), Поліна Дзюба (1), Анастасія Кучер (11).

Чемпіонат Європи. Жінки. U-21
Група В. Зелена Гура (Польща). 20 травня
Збірна України – Збірна Чехії
3:2 (15:25, 25:22, 18:25, 25:21, 15:13)

У цій же групі трохи згодом у п'ятницю зіграють волейболістки Польщі та Угорщини.

Свій заключний матч групи В збірна України проведе у суботу, 21 травня, із командою Польщі. Початок гри о 20.00 за київським часом.

Читайте також: Молодіжна збірна України U-22 з волейболу здолала Ісландію

 
 
 

Реклама Google

Telegram Channel