Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Оголосили переможців Премії імені Георгія Ґонґадзе-2022

Заслужено!

Фото: Українська правда.

Оголосили переможців Премії імені Георгія Ґонґадзе-2022

У 2022 році лауреатами Премії імені Георгія Ґонґадзе стали журналісти й фотокореспонденти Мстислав Чернов та Євген Малолєтка

Вони були єдиними журналістами, які висвітлювали блокаду Маріуполя російськими військами для міжнародних видань, передає Українська правда.

Церемонія нагородження лауреатів відбулася 21 травня в ефірі суспільного телеканалу UA: КУЛЬТУРА.

«Їхні візуальні свідчення роблять і нас, і весь світ враженими свідками подій сьогоднішньої війни, її жахів та подвигів. Ви не можете залишитись осторонь, забути ті сцени, очі, людей. 

За годину до повномасштабного вторгнення росіян Євген Малолєтка з Мстиславом Черновим прибули до Маріуполя. 

Ці матеріали є свідченням підлості й підступності агресора. І водночас свідченням трагедії усього людства у війні», – так про роботу цьогорічних лауреатів висловився Член Капітули, декан Києво-Могилянської Бізнес-Школи Олександр Саврук.

Мстислав Чернов – журналіст Associated Press, відеограф, фотограф, військовий кореспондент. Також Чернов є Президентом Української асоціації професійних фотографів. 

Євген Малолєтка – фотокореспондент. Почав кар’єру фотографа у 2009 році. Як фрілансер співпрацював з Associated Press, Al Jazeera та Der Spiegel. 

За годину до повномасштабного вторгнення росіян Євген Малолєтка з Мстиславом Черновим прибули до Маріуполя. 

Понад два тижні журналісти документували наслідки обстрілів міста.

Вперше в історії Премії імені Георгія Ґонґадзе Капітула вручила Спеціальну відзнаку. Нею посмертно відзначили фотожурналіста Макса Левіна «за визначний внесок у розвиток української фотографії, відданість професії і відвагу». 

Премія імені Георгія Ґонґадзе – це нагорода для незалежних журналістів, заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи, Києво-Могилянською Бізнес-Школою та виданням «Українська правда».

Премію вручають раз на рік 21 травня – у день народження журналіста Георгія Ґонґадзе.

Читайте також: У москві вивчають можливість обміну Медведчука на азовців.

Telegram Channel