Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Я вбиваю злочинців, я не дітей і людей похилого віку» - президент Філіппін різко засудив путіна

Родріго Дутерте вперше розкритикував кремлівського вбивцю.

Фото: 24 Канал.

«Я вбиваю злочинців, я не дітей і людей похилого віку» - президент Філіппін різко засудив путіна

Родріго Дутерте, який іде у відставку, різко розкритикував Володимира Путіна через вбивства безневинних людей в Україні. Це перше відкрите засудження Путіна філіппінським лідером

Раніше Дутерте неодноразово заявляв, що лідер Росії – його друг та кумир. Проте на третій місяць повномасштабної війни в Україні він вирішив переглянути власні висловлювання. Під час публічного виступу увечері 23 травня, президент Філіппін засудив Путіна за термін «спеціальна військова операція», а також підкреслив, що події в Україні – повномасштабна війна проти «суверенної держави», передає 24 Канал.

Окрім іншого Дутерте звинуватив тримісячну війну у рості цін на нафту. Це, за його словами, вдарило по економіці багатьох країнах. включаючи Філіппіни.

Президент Філіппін засудив Путіна за термін «спеціальна військова операція», а також підкреслив, що події в Україні – повномасштабна війна проти «суверенної держави».

Дутерте, якого активно критикують за порушення прав людини та за масові смертні кари в країні без суду, наголосив, що не можна порівнювати його політику та дії Путіна.

«Багато людей говорять, що ми з Путіним вбивці. Я давно казав вам, філіппінці, що я справді вбиваю. Але я вбиваю злочинців, я не дітей і людей похилого віку», – сказав Дутерте.

Читайте також: Переговори з росією поновляться у випадку повернення до кордонів станом на 24 лютого - Зеленський.

Telegram Channel