Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Елітні» десантники зазнали в Україні повного провалу - британська розвідка

Україна переможе!

Фото volyn.com.ua.

«Елітні» десантники зазнали в Україні повного провалу - британська розвідка

Повітряно-десантні війська росії – ВДВ – були активно задіяні в кількох помітних тактичних невдачах з початку російського вторгнення

Це включає в себе спробу наступу на Київ через аеродром Гостомель у березні, зупинку руху біля Ізюма з квітня. Також невдалу переправу через річку Сіверський Донець, пише Міноборони Великої Британії у Twitter, повідомляє Gazeta,ua.

російська доктрина передбачає віднесення ВДВ на одні з найскладніших операцій. ВДВ чисельністю 45 тис. чоловік здебільшого складається з професійних солдатів-контрактників. Його члени мають елітний статус і отримують додаткову оплату.

«ВДВ використовувалися для виконання завдань, які краще підходять для важкої бронетехніки. Зазнали важких втрат під час кампанії. Його неоднозначні показники, ймовірно, відображають стратегічне неправильне управління цим потенціалом і нездатність росії забезпечити перевагу в повітрі», - йдеться у повідомленні.

Розвідники зазначають, що неправильне використання ВДВ в Україні показує, як значні інвестиції путіна у збройні сили протягом останніх 15 років призвели до незбалансованості загальних сил.

Нездатність передбачити опір українців і подальше самовдоволення російських командирів призвели до значних втрат у багатьох елітних підрозділах росії.

Читайте також: Окупанти обстріляли Дніпропетровщину з артилерії 26 травня

Telegram Channel