Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Детектор медіа» про заяви СБУ щодо Порошенка: «Влада влаштувала в спільному телемарафоні класичне «політичне мочилово»

Марафон «Єдині новини» вже критикують за токсичних ведучих та піар влади, а тепер до цього додалося ще й мочилово політичних опонентів.

Фото 5 канал.

«Детектор медіа» про заяви СБУ щодо Порошенка: «Влада влаштувала в спільному телемарафоні класичне «політичне мочилово»

«Єдині новини» руйнують політичну єдність, констатує видання

Влада влаштувала в національному марафоні класичне «політичне мочилово» п'ятого президента України, лідера «ЄС» Петра Порошенка. Про це йдеться в аналітичному матеріалі профільного видання «Детектор медіа», пише 5 канал.

Автор матеріалу, журналіст Ярослав Зубченко зазначає, що марафон «Єдині новини» був використаний для вкиду та розкручування так званих «свідчень» Медведчука проти Порошенка.

Журналіст також зазначає, що «в ефірі не було жодного балансу інформації, а коментували події «Слуги народу», одіозні ведучі каналів Медведчука та колишні політтехнологи Януковича».

Зубченко наголосив, що «Єдині новини» запросили виключно провладних політичних коментаторів. Не надали слово опонентам. Повторили цю інформацію в ефірі майже двадцять разів. Й опустилися до крінжових маніпуляцій про обкладинку журналу Time. Усе це у марафоні начебто про війну з Росією», – пише автор.

«Самовикривальну заяву зробив Денис Маслов, нардеп від «Слуги народу» та член комітету з питань правової політики: «Просто свідчення пана медведчука – цього недостатньо для юридичної оцінки».

Журналіст наголошує, що телеканал «Рада» вкотре показав, навіщо його реформували, та запросив в ефір Володимира Петрова, «чорного політтехнолога влади, якого минулого року спеціально привели на «Раду» для мочилова політичних опонентів».

«Імовірно, таких токсичних персонажів не повинні були б показувати в ефірі національного марафону. Але, з іншого боку, питання Петрову ставив Максим Зборовський – колишній співробітник ZIKа та співведучий марафону «Тхне Соросом», – констатує автор.

Водночас Зубченко пише: «Але знаєте, кого в марафоні не було зовсім? Представників Петра Порошенка. «Єдині новини» включили з цієї теми чотирьох «слуг народу»» та жодного представника «Європейської солідарності». Купу провладних політичних коментаторів та жодного незалежного експерта. Голову Служби безпеки України, але не сторону захисту».

Крім того, «Детектор медіа» пише, що о 15:00 адвокати Порошенка дали брифінг, відеозапис якого був доступний на ютубі та тривав менше оригінального відео СБУ. У національному марафоні не показали навіть його фрагментів. Що вже там, ведучі не цитували заяву з сайту партії. Якщо в ефірі взагалі згадували про існування іншої думки, то обмежувалися дослівно цим: «Адвокати пана Порошенка заперечують всі ці звинувачення». Жодних деталей, пояснень чи конкретних претензій до слідства не озвучували.

«Вершиною балансу думок став скриншот від «Інтера» – це і найбільша передана кількість слів зі сторони Порошенка, і єдина візуальна ілюстрація його позиції за добу», – пише оглядач.

У «Детектор медіа» додають: «Якщо не вірите нашим аргументам, то вже після дванадцятої ночі самовикривальну заяву зробив Денис Маслов, нардеп від «Слуги народу» та член комітету з питань правової політики: «Просто свідчення пана медведчука – цього недостатньо для юридичної оцінки».

«Марафон «Єдині новини» вже критикують за токсичних ведучих та піар влади, а тепер до цього додалося ще й мочилово політичних опонентів. Починаєш задумуватися, чи перевершує користь від національного марафону його шкоду», – резюмує автор.

Telegram Channel