Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Як гелікоптери допомагали захисникам на «Азовсталі»: Буданов вперше розповів подробиці про сім місій та про втрати

Буданов не уточнив, коли відбувалися польоти цих гелікоптерів та кількість втрат серед українських військових.

Фото Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як гелікоптери допомагали захисникам на «Азовсталі»: Буданов вперше розповів подробиці про сім місій та про втрати

Голова української військової розвідки Кирило Буданов розповів, що під час оборони Маріуполя до захисників на завод «Азовсталь» з допомогою літали 16 військових гелікоптерів Мі-8

Одного разу до Маріуполя на борту такого гелікоптера вирушили 72 бійці полку «Азов».

Про це Буданов розповів американському військовому виданню The War Zone, передає ТСН.

Під час однієї з місій на борту гелікоптера привезли 72 бійців з полку Нацгвардії «Азов», які підсилили підрозділ, що вже перебував на «Азовсталі». 

Він повідомив, що спеціальну операцію розробили фахівці Головного управління розвідки Міноборони України. Загалом було сім таких місій.

«Щоразу гелікоптери успішно доставляли необхідне поповнення. Але під час п’ятої й сьомої місій два гелікоптери збили (на зворотному шляху – ред.). Також був знищений ще один гелікоптер, який вилетів на порятунок екіпажу одного з цих двох збитих гелікоптерів», – розповів голова військової розвідки.

Він додав, що у складі кожної місії летіли два гелікоптери, які доставляли військовим на «Азовсталь» їжу, питну воду, медикаменти та боєприпаси. Проте під час однієї з таких місій вилетіло одразу чотири гелікоптери.

Під час однієї з місій на борту гелікоптера привезли 72 бійців з полку Нацгвардії «Азов», які підсилили підрозділ, що вже перебував на «Азовсталі». При цьому Буданов відмовився уточнити, коли відбувалися польоти цих гелікоптерів та кількість втрат серед українських військових.

Читайте також: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel