Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
лукашенко розпорядився створити оперативне командування сил білорусі поблизу українського кордону

Фото ілюстративне / Міністерство оборони республіки білорусь.

лукашенко розпорядився створити оперативне командування сил білорусі поблизу українського кордону

 У збройних силах білорусі планують утворити Південне оперативне командування поблизу кордону з Україною

Про це самопроголошений првитель країни олександр лукашенко заявив на нараді у міністерстві оборони з питань забезпечення військової безпеки, передає агенство Белта, пише УНН.

«На жаль, відкрився новий напрямок, як у нас прийнято говорити, новий фронт, і ми не можемо не приділяти цьому уваги. Ми про це вже в першому наближенні говорили. Міністр оборони тоді запропонував нам ще одне оперативне командування відкрити - на південному фланзі, ми тоді розуміли, що щось треба робити, але час так динамічно і швидко підштовхнув нас до того, що нам негайно треба створювати цей оперативний напрямок. Буде і південне крило», - сказав лукашенко.

«Ми повинні проводити цю ротацію, це моя жорстка вимога, і на цьому «обкатувати» наших військових. Це умова воєнного часу. Але поки що без війни».

Він заявив, що вже сьогодні, навіть не створивши оперативне командування на південному фланзі, білоруські військові змушені швидко, на ходу відпрацьовувати захист цих рубежів.

«Ви це бачите: йде ротація збройних сил, сил спеціальних операцій (західний, північно-західний напрямок), батальйонних тактичних груп, які на моє рішення спрямовані на південь і сьогодні прикривають разом із прикордонними військами. Ми повинні проводити цю ротацію, це моя жорстка вимога, і на цьому «обкатувати» наших військових. Це умова воєнного часу. Але поки що без війни. Я відчуваю і інформацію отримую, що хлопці поводяться гідно. Нам треба і планування відпрацьовувати в цих умовах: якщо, не дай бог, війна, як діяти ми будемо», - додав диктатор.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 26 травня.

Реклама Google

Telegram Channel