Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
росія планувала через суди легітимізувати Януковича в Україні, - Данілов

«Наші суди дивні»

Фото з відкритих джерел.

росія планувала через суди легітимізувати Януковича в Україні, - Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що колишній голова Конституційного суду Олександр Тупицький мав узяти участь у поверненні в «легітимне поле» експрезидента України Віктора Януковича

Про це він сказав в інтерв'ю 24 каналу, повідомляє Еспресо.

За словами Данілова, в Україні почали готуватися до повномасштабної вторгнення росії ще з лютого 2021 року, коли перше рішення РНБО стосувалося ексголови Конституційного Суду Олександра Тупицького, який мав узяти участь у поверненні Януковича. Він зауважив, що у рф був проєкт його повернення через юридичну процедуру, зокрема через суди та Окружний адмінсуд Києва, який у грудні 2021 року отримав заяву від президента-втікача про «незаконне усунення» від посади.

«Янукович не має до нашої країни реально жодного стосунку 8 років, але наші суди дивні. Вони беруть цю заяву», - сказав Данілов.

«Янукович не має до нашої країни реально жодного стосунку 8 років, але наші суди дивні. Вони беруть цю заяву», - сказав Данілов.

Він нагадав, що заяву в січні 2022 року навіть призначили до розгляду.

У РНБО наголосили, що наступним кроком, за задумом рф, мало стати рішення Конституційного Суду на чолі з Тупицьким: «Був би легалізований пан Янукович. Ці плани нам були зрозумілі. Підготовка була зроблена дуже-дуже велика».

Данілов додав, що «ці судді мають сьогодні давати покази Службі безпеки України щонайменше, але зараз ми перебуваємо в стадії війни, і до деяких гауляйтерів ще не доходять руки».

Раніше з'явилась інформація, що Віктор Янукович перебуває у Мінську, а Кремль готує його до спецоперації - проголошення «президентом України».

Печерський районний суд 23 травня обрав експрезиденту України Віктору Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в справі про держзраду щодо підписання «Харківських угод». Угода між Україною і РФ, підписана 21 квітня 2010 року у Харкові тодішніми президентами України Віктором Януковичем та Росії Дмитром Медведєвим, передбачала продовження терміну перебування чорноморського флоту РФ у Севастополі з 2017 до 2042 року.

Читайте також: «Досить ура-пропаганди та нарцисизму. Говоріть правду про ціну і цілі війни».

Реклама Google

Telegram Channel