Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
На  Волині привітали чемпіонів-дефлімпійців

Збірна команда України перемогла у медальному заліку, здобувши у 15 видах спорту 138 нагород.

Фото: пресслужба Волинської обласної ради.

На Волині привітали чемпіонів-дефлімпійців

Голова Волиньради Григорій Недопад, очільник ОВА Юрій Погуляйко, начальник регіонального центру «Інваспорт», депутат облради Віктор Галан-Влащук, а також представники олімпійської спільноти області привітали волинських спортсменів, які з відзнаками повернулись із XXIV літніх Дефлімпійських ігор

Ці престижні змагання проходили з 1 по 15 травня у бразильському місті Кашіас-ду-Сул. Про це йдеться на сторінці Волинської обласної ради в Facebook.

Збірна команда України з великим відривом здобула перемогу у медальному заліку нинішніх Дефлімпійських ігор, здобувши у 15 видах спорту 138 нагород: 62 золотих, 38 срібних і 38 бронзових медалей. Це найкращий результат українських спортсменів на літніх Дефлімпійських іграх.

 

Золото та бронзу на Волинь привіз легкоатлет, дворазовий дефлімпійський чемпіон Дмитро Вишинський, двічі четвертим став триразовий дефлімпійський чемпіон із кульової стрільби Олександр Колодій. Обох спортсменів та їх наставників - старшого тренера-викладача відділення легкої атлетики ОДЮСШ Вячеслава Киричука та тренерів-викладачів зі стрільби кульової ОДЮСШ для осіб з інвалідністю Вікторію Свереду та Олександра Платонова - сьогодні було відзначено цінними подарунками та найвищими нагородами обласної ради та ОВА.

 

 Голова обласної ради Григорій Недопад подякував спортсменам за їх майстерність, наполегливість та жагу до перемоги. «Вам довелось готуватись до виступів на цій престижній світовій першості у надзвичайно складних умовах, спершу цьому завадив ковід, а сьогодні - війна… Але ви зробили суттєвий вклад у залік збірної команди України. Так тримати! Ми пишаємось вами. Ваші здобутки - це не випадковість, а важка праця, воля, бажання, сила та майстерність. Тож примножуйте свої здобутки та покращуйте результати, аби синьо-жовтий стяг майорів на найвищій сходинці п’єдесталу. Зі свого боку обіцяємо сприяти підготовці тренувальних баз та забезпечення волинських спортсменів усім необхідним задля гідної підготовки до майбутніх світових форумів», - сказав він.

 
 

 Спортсмени та їх наставники подякували за підтримку, а також подарували символи літніх Дефлімпійських ігор, які вони привезли із Бразилії.

 

 Читайте також: Голова Волинської облради пробіг марафон, щоб допомогти зібрати кошти для прикордонників (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel