Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Китай готовий допомогти росії, але боїться санкцій – The Washington Post

Те, що Китай намагається зробити, – це бути з росією.

Фото: GETTY IMAGES.

Китай готовий допомогти росії, але боїться санкцій – The Washington Post

З початку війни в Україні росія просила допомоги в Китаю, який хотів би допомогти, але уникнувши західних санкцій

 The Washington Post із посиланням на поінформовані джерела, пише Українська правда.

Видання зазначає, що Москва за останній час принаймні двічі тиснула на Пекін з проханням запропонувати нові форми економічної підтримки.

Джерела не вказали особливостей запитів росії, але один чиновник сказав, що йшлося про «торгівельні зобов’язання», а також фінансову та технологічну підтримку, здійснення яких загрожує Китаю санкціями США та інших країн.

Джерела не вказали особливостей запитів Росії, але один чиновник сказав, що йшлося про «торгівельні зобов’язання», а також фінансову та технологічну підтримку, здійснення яких загрожує Китаю санкціями США та інших країн.

«Китай чітко висловив свою позицію щодо ситуації в Україні та щодо незаконних санкцій проти росії, – сказало джерело. – Ми розуміємо скрутне становище (Москви – ред.), але не можемо ігнорувати і власну ситуацію в цьому діалозі. Китай завжди діятиме в інтересах китайського народу».

За словами джерел, президент Китаю Сі Цзіньпін доручив своїм найближчим радникам знайти способи фінансової допомоги росії, але без порушення санкцій.

«Те, що Китай намагається зробити, – це бути з росією, публічно сигналізувати про нейтралітет і не бути скомпрометованим у фінансовому плані, – сказав американський чиновник. - Багато з цих цілей суперечливі. Важко виконувати їх одночасно».

Читайте також: Або він хоче повернутись у бокс, або бажає залишитись в Україні, - президент Top Rank поставив ультиматум Ломаченку.

Реклама Google

 

Telegram Channel