Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Україні змінились ціни на м'ясо: що подорожчало

М'ясо здорожчало.

Фото pravda.if.ua.

В Україні змінились ціни на м'ясо: що подорожчало

Найпомітніше зросли ціни на свинячий ошийок, грудинку і тазостегнову частину

У травні в Україні середня ціна на свинину в мережах роздрібної торгівлі закріпилася на рівні 132,5 грн/кг, що на 1,2% дорожче, ніж місяцем раніше.

Про це повідомили аналітики Асоціації «Свинарі України» (АСУ).

Cередні роздрібні ціни на інші види м’яса (яловичина, курятина, індичатина) у травні залишилися на рівні попереднього місця, проте порівняно з аналогічним періодом минулого року здороження склало 10-27%.

Зазначається, що за травень свинина на полицях супермаркетів зросла в ціні на 1-3,5 грн/кг залежно від виду охолодженого напівфабрикату, порівняно з попереднім місяцем.

«Наприкінці весни найпомітніше здороження торкнулося не преміальних стейку та вирізки, які подорожчали на 1,1 та 1,5 грн/кг, а «пікнікових» ошийка та грудинки — плюс 3,2 та 3,5 грн/кг до середньої ціни квітня відповідно. Крім цього, досить помітно зросла в ціні тазостегнова частина, додавши 2,25 грн/кг у середньому — з 114,3 грн у квітні ціна кілограма сягнула 116,6 грн/кг в середньому за підсумками травня», — повідомили в АСУ.

Водночас корейка, подешевшавши на 3,3 грн/кг з початку травня, за підсумками місяця зупинилася на рівні середньої ціни квітня — 151,7 грн/кг.

Як відмітили аналітики, середні роздрібні ціни на інші види м’яса (яловичина, курятина, індичатина) у травні залишилися на рівні попереднього місця, проте порівняно з аналогічним періодом минулого року здороження склало 10-27%. Відхилення ж цін свинячих охолоджених напівфабрикатів коливається в межах 1-7%, а середня ціна травня додала 2% проти відповідного періоду 2021 року.

Останні новини: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel