Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Контрнаступ ЗСУ і перемога над росією можуть відбутись «не дуже швидко» - Данілов

Олексій Данілов.

Фото: DW.

Контрнаступ ЗСУ і перемога над росією можуть відбутись «не дуже швидко» - Данілов

Триває 103 доба героїчного протистояння українського народу російським окупантам. Перемога України у широкомасштабній війні проти Росії очевидна, втім, на жаль, може відбутись не так швидко, як того прагнуть українці

Секретар РНБО Олексій Данілов дав розлоге інтерв'ю виданню Financial Times. У ньому він пояснив, чому контрнаступ наших захисників та захисниць і, як наслідок, перемога України над Росією, можуть відбутись не у короткотерміновій перспективі, повідомляє 24 Канал.

За словами Олексія Данілова, західні партнери України уже зробили величезний внесок у запобігання повторному так званому «бліцкригу» Росії. Посадовець висловив переконання, що постачання зброї більшої дальності ураження й більшого калібру продовжиться доти, поки Україна не переможе у війні проти Росії.

Росія – величезна за розмірами країна. У неї багато цього «гарматного м'яса».

Секретар Ради національної безпеки і оборони підкреслив, що рішучий спротив України «підірвав» позицію країн Заходу, які намагалися уникнути поставок високоефективної зброї нашій державі. Проте готовність країни-агресорки масово жертвувати своїми громадянами заради незначних територіальних успіхів все ж ускладнює завдання Збройних Сил України.

«Росія – величезна за розмірами країна. У неї багато цього «гарматного м'яса», яке вона сюди (в Україну – ред.) посилає. Тому цей процес (контрнаступ і перемога нашої держави – ред.) не може бути дуже швидким», – пояснив Данілов.

Читайте також: Бої за Сєвєродонецьк тривають: головне зі зведення Генштабу на 18 годину.

Реклама Google

Telegram Channel