Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Шольц заявляє, що допомагає Україні не менше, ніж Британія

Олаф Шольц.

Фото Укрінформ.

Шольц заявляє, що допомагає Україні не менше, ніж Британія

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія

Виступаючи у вівторок на пресконференції разом з лідерами Литви, Латвії та Естонії, Шольц заявив, що він надає Україні більшу підтримку, ніж «майже будь-хто інший», пише Укрінформ.

«Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, тільки Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми»

«Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, тільки Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми», - сказав Шольц. Канцлер зазначив, що Берлін надсилає ЗСУ найсучасніші артилерійські системи й навчає українців їх використовувати.

На пресконференції лідерам чотирьох країн було поставлено запитання про те, чи допоможуть закінчити війну переговори з Путіним і заклики уникати його приниження. «Ми повинні продовжувати наш діалог і далі говорити одне з одним», - відповів Шольц, але його розкритикували колеги з країн Балтії.

«Ми вважаємо, що неможливо розмовляти з державою, яка намагається перекроїти карту у ХХІ столітті», - сказав, зокрема, президент Литви Гітанас Науседа. 

Telegram Channel