Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
У Нідерландах відбулось останнє судове засідання щодо збитого над Донбасом MH17

Тоді загинуло 298 людей.

Фото: Цензор.НЕТ.

У Нідерландах відбулось останнє судове засідання щодо збитого над Донбасом MH17

У Нідерландах завершилося останнє судове засідання щодо загибелі рейсу «Малайзійських авіаліній», збитого у небі над Донбасом у липні 2014 року

Про це повідомили у Twitter Об’єднаної міжнародної групи з кримінального розслідування щодо MH17, передає Цензор.НЕТ.

«Сьогодні був останній день суду щодо MH17. Оголошення вироку очікується у листопаді або грудні 2022 року», - сказано в повідомленні. Також прикріплено посилання на сайт, де можна ознайомитись з точкою зору прокурорів у справі MH17.

Нагадаємо, літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок падіння загинуло 298 осіб.

Оголошення вироку очікується у листопаді або грудні 2022 року.

19 червня 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування ракетного комплексу «Бук», яким було збито літак рейсу МН17. Троє із них - росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час знищення літака полковник ГРУ ГШ Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов, на той час - заступник голови «розвідувальної служби ДНР». Четвертий - українець Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР». Всіх їх було оголошено в міжнародний розшук.

9 березня 2020 року в Нідерландах почалися засідання суду у справі МН17.

7 червня 2021 року почався розгляд справи по суті. Бойовики Ігор Гіркін і Леонід Харченко, а також російський генерал Сергій Дубинський, які є підозрюваними у справі, не з'явилися на засідання. 

Читайте також: Абітурієнти із захоплених територій зможуть вступити до українських вишів.

Реклама Google

Telegram Channel