Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Колотнеча за церкву на Волині: священник написав заяву на вірян, які вирішили перейти у ПЦУ

Настоятель храму вирішив лишитися в московській церкві.

Фото з відкритих джерел.

Колотнеча за церкву на Волині: священник написав заяву на вірян, які вирішили перейти у ПЦУ

У селі Ржищів Мар’янівської громади не вщухають суперечки щодо місцевої церкви. Минулого місяця на зборах прихожани вирішили перейти до ПЦУ, проте священник виступив проти і звинуватив селян у рейдерському захопленні храму

У селі Ржищів Мар’янівської громади не вщухають суперечки щодо місцевої церкви. Минулого місяця на зборах прихожани вирішили перейти до ПЦУ, проте священник виступив проти і звинуватив селян у рейдерському захопленні храму. Про це пише Волинь infa з посиланням на Буг.

Представники УПЦ мп взялися відстоювати парафію, яка вирішила перейти в ПЦУ. Попри те, що більшість (120 проти 20) людей на зборах проголосували за ПЦУ, настоятель храму вирішив лишитися в московській церкві.

Ба більше, він написав заяву у поліцію про «рейдерське захоплення храму».

Попри те, що більшість (120 проти 20) людей на зборах проголосували за ПЦУ, настоятель храму вирішив лишитися в московській церкві.

Зокрема, на сайті Волинської єпархії УПЦ мп оприлюднили заяву священника Дмитра Головачова до правоохоронних органів, в якій він звинувачує мешканців села в підробленні протоколу зборів та впевнено зазначили наперед: «Під час досудового розслідування буде встановлено осіб, винних у підробці протоколів загальних зборів та рейдерському захопленні храму. Вказані особи понесуть заслужену кримінальну відповідальність».

Проте поряд із заявою – немає ніякого підтверджувального ці звинувачення документа чи пояснення від поліції.

Пізніше цим повідомленням, розповідають мешканці Мар’янівки, поділилися в місцевій Фейсбук-групі.

Читайте також: «Бог на війні є!»: Ксенія Мішина розповіла неймовірну історію друга-воїна, який дивом залишився живий.

Telegram Channel