Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
США готові сприяти забезпеченню України зброєю, яку вона просить - глава Пентагону

Ллойд Остін.

Фото: 24 Канал.

США готові сприяти забезпеченню України зброєю, яку вона просить - глава Пентагону

Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами з різних країн готові повною мірою сприяти реалізації запиту української сторони щодо оснащення ЗСУ оборонним озброєнням для захисту власної землі від російської агресії

Про це заявив у понеділок під час візиту до Таїланду міністр оборони США Ллойд Остін, передає Цензор.НЕТ.

«США готові надати все й допомогти Україні досягти успіху», - зауважив глава Пентагону у відповідь на запитання, чи готовий Захід забезпечити запити України, зокрема, на ще одну тисячу гаубиць та 300 систем РСЗВ.

США й інші країни продовжать докладати зусиль, щоб у найкоротші терміни доставити в Україну якомога більше підтримки та допомогти ЗСУ досягти успіху.

Він підкреслив, що не лише Сполучені Штати налаштовані суттєво допомогти Україні, а й багато партнерів по всьому світу. «Ми вже надали значну кількість гаубиць і великі обсяги 155-мм боєприпасів серед багатьох інших речей. Але інші країни також надіслали 155-мм гаубиці», - уточнив Остін.

Він запевнив, що США й інші країни продовжать докладати зусиль, щоб у найкоротші терміни доставити в Україну якомога більше підтримки та допомогти ЗСУ досягти успіху. Остін зауважив, що цього тижня Сполучені Штати втретє скличуть Контактну групу з питань оборони України (так званий «Рамштайн-3»), яка, за його словами, лише збільшує кількість своїх членів.

«Ми заслухаємо безпосередньо українських лідерів на чолі з Олексієм Резніковим та попрацюємо над тим, щоб активізувати наші спільні зусилля на виконання пріоритетних вимог України щодо оборони її власної території»,- зауважив глава Пентагону. 

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 13 червня.

Telegram Channel