Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Горохівської територіальної громади тепер є офіційні символи (герб та прапор)

Символи затверджували депутати міської ради.

Фото з відкритих джерел.

У Горохівської територіальної громади тепер є офіційні символи (герб та прапор)

Рішенням сесії Горохівської міської ради затверджено герб та прапор міста Горохова та Горохівської територіальної громади

Попередньо жителі територіальної громади мали змогу ознайомитися з усіма запропонованими варіантами офіційних символів і проголосувати за той, який найбільше сподобався. Про це повідомляють на сайті громади.

У ході публічного голосування надали перевагу символам, які на попередньо винесли на затвердження депутатам міської ради. Проєкти гербів і прапорів підготовлено за участю та з врахуванням рекомендацій робочої групи з розробки символіки Горохівської міської територіальної громади.

У ході публічного голосування надали перевагу символам, які на попередньо винесли на затвердження депутатам міської ради. Проєкти гербів і прапорів підготовлено за участю та з врахуванням рекомендацій робочої групи з розробки символіки Горохівської міської територіальної громади.

Опис герба

Герб Горохівської громади являє собою заокруглений донизу щит: в червоному полі на зеленій горбистій основі срібна міська брама з трьома зубцями. Посеред відкритої брами – герб Волині ( в червоному полі срібний рівнораменний хрест, що торкається краями полів). У нижній частині герба (основі) - зелене двогір’я, посередині якого – срібна підкова вухами догори.

Герб вписаний у декоративний картуш та доповнений внизу колоссям та квітами. Картуш увінчує «міська» срібна корона, що додатково підкреслює статус адміністративного центру Горохівської громади. Для декоративного вжитку герб може бути доповнений девізною стрічкою з назвою адміністративного-територіального об’єднання. 

 

 Пояснення Герба 

За основу герба Горохова взято вже сформований впізнаваний графічний стереотип, тобто міська брама (арка). Також, сформована місцевими краєзнавцями думка (зокрема Леонідом Чучманом) –«Горохів – південні ворота Волині». Крім того відкриті ворота в геральдиці символ гостинності та доброзичливості.

Зелена горбиста основа – пагорби, природній ландшафт в якому знаходиться поселення. Також за однією з легенд назва Горохова походить від словосполучення «гори» і «ховатися». Тобто герб частково називний (відтворює назву населеного пункту).

Срібна підкова – символ успіху і щастя. Колосся та квіти на картуші відображають стратегічне бачення Горохівської громади – «Квітучий край прекрасної Волині». 

Прапор Горохівської міської територіальної громади
За рекомендаціями Українського геральдичного товариства в прапорі є бажаним використанням кольорів герба, або його окремих елементів. Саме за цими критеріями були розроблені прапори міста Горохова та Горохівської територіальної громади.

 

 Таке використання дасть змогу органічно поєднувати ці два символи адміністративно-територіальної влади у практичному використанні.
Відповідно до сучасних вимог і традицій вексилології прапор населеного пункту, або громади має мати аналогічне (дзеркальне) зображення з обох сторін прапорного листа.

Опис прапора міста Горохова
Прапор: квадратне полотнище із співвідношенням сторін 1:1, на якому посередині білий прямий хрест, що торкається кінцями полів (ширина рамен становить 1/7 ширини прапора); верхнє поле від древка та нижнє з вільного краю червоні, два інші – зелені. На верхньому червоному полі від древка біла силуетна композиція брами посередині якої прямий хрест.

Опис прапора Горохівської міської територіальної громади 

Прапор: прямокутне полотнище із співвідношенням сторін 2:3, на якому білий прямий хрест, що торкається кінцями полів (ширина рамен становить 1/7 ширини прапора) відділяє від древка квадратні поля. Верхнє від древка та нижнє з вільного краю червоні, два інші – зелені. На верхньому червоному полі від древка білий силует брами посередині якої білий прямий хрест.

Кольорове вирішення

Червоний колір – символ любові та мужності.
Срібло в геральдиці (білий колір) – чистота, надія.
Зелений колір - символ родючості землі та добробуту.
Кольорова червоно-біла (в гербі червоно-срібна) гамма віддзеркалює кольори Волинського краю, що додатково підкреслює географічне розташування Горохівської територіальної громади.

Читайте також: Волинь отримала майже 4 млн грн компенсації за тимчасове розселення переселенців.

Telegram Channel