Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Міноборони зробило прогноз чи наважиться Білорусь вторгнутися в Україну

В Міноборони розповіли про загрозу вторгнення Білорусі до України.

Фото: Главком.

Міноборони зробило прогноз чи наважиться Білорусь вторгнутися в Україну

росія вже використовує територію Білорусі для атак проти України

Ризик нападу з Білорусі та Придністров’я є. Збройні сили України готові до будь-яких сценаріїв. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Главком. 

«Власне те, що ЗСУ так довго й мужньо тримають удар з боку російських військ, якраз і говорить про те, що готувалися до всіх сценаріїв», – зазначила Маляр.

Маляр нагадала, що росія вже використовує територію Білорусі для атак проти нашої країни.

росія використовує територію Білорусі для того, щоб здійснювати агресію і використовуються для завдання ракетних ударів. 

«Що стосується білоруського кордону, то неодноразово ми підкреслювали, що росія використовує територію Білорусі для того, щоб здійснювати агресію і використовуються для завдання ракетних ударів. Використовують як базу, де здійснюють лікування поранених, тримають свої резерви під виглядом навчань», – додала заступниця міністра.

Нагадаємо, 10 червня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її «не відтягнув Захід». А перед тим стало відомо, що Лукашенко переводить армію на воєнний час. Крім того, Білорусь проводить військові навчання поблизу кордону з Україною, які будуть тривати щонайменше до 8 липня. 

Читайте також: Білоруська армія не пройде рівненське Полісся, – Коваль

Реклама Google

Telegram Channel