Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Проблеми із виплатами зарплат освітянам залишаються у 29 тергромадах - Шкарлет

Сергій Шкарлет.

Фото: Укрінформ.

Проблеми із виплатами зарплат освітянам залишаються у 29 тергромадах - Шкарлет

Наразі у Міністерстві освіти та науки України налічили 29 територіальних громад, де освітяни ще не отримали заробітну плату

Про це міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив у ефірі українських телеканалів, відповідаючи на питання щодо виплат зарплат освітянам на окупованих територіях, передає Укрінформ.

«Наразі є 29 тергромад по травню, це приблизно 6 тисяч освітян, які не отримали зарплату. Але при цьому, наголошую, МОН здійснило усі бюджетні призначення, і довело до військових адміністрацій об’єднаних громад усі необхідні нормативи і перерахувало усі кошти», - сказав він.

Шкарлет при цьому уточнив, що 2 тижні тому таких тергромад було 48.

За його словами, МОН постійно працює з головами військових адміністрацій щодо виплати зарплат, бо це, як заявив міністр, є головним і ключовим елементом у тому ж самому забезпеченні освітнього процесу.

У свою чергу він нагадав, що наразі у МОН можливості виплат по зарплатах можуть бути дещо обмеженими, оскільки немає прямого менеджменту Міносвіти до кожної громади.

МОН постійно працює з головами військових адміністрацій щодо виплати зарплат, бо це, як заявив міністр, є головним і ключовим елементом у тому ж самому забезпеченні освітнього процесу.

«І формування реєстру, у тому числі, персональних даних по кожному з вчителів не відноситься до компетенції Міносвіти, адже щодо цього є засновник - місцеві органи влади і військові адміністрації. Але поступово кількість таких громад, що не отримали зарплату, скорочується, і наразі є стриманий оптимізм щодо цього», - сказав міністр.

Як повідомлялося, 13 червня Шкарлет заявив, що проблеми із виплатою зарплат вчителям залишаються у 35 ОТГ.

Читайте також: 200 окупантів-дезертирів ховаються у лісі під Ізюмом, їх розшукують командири.

Реклама Google

Telegram Channel