Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Українці можуть отримати ще одну виплату: що для цього потрібно

Червоний Хрест надасть фіндопомогу тим, хто прихистив вимушених переселенців у своїй оселі.

Фото: glavcom.ua.

Українці можуть отримати ще одну виплату: що для цього потрібно

Сума виплати становитиме 450 грн на місяць

Українці, що прихистили вимушених переселенців у своїй оселі, можуть отримати фінансову допомогу від Червоного Хреста через Приватбанк. Про це повідомляє пресслужба банку, передає Главком. 

Виплата компенсація передбачена для людей, які розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб за програмою «Прихисток». Вона здійснюватиметься через платіжну систему PrivatMoney.

Зазначається, що виплата власникам житла, у якому безкоштовно проживали або проживають переселенці (обов’язково зі статусом ВПО), становить 14,77 грн за одну особу на добу, тобто 450 грн за одну особу на місяць.

 Виплата власникам житла, у якому безкоштовно проживали або проживають переселенці (обов’язково зі статусом ВПО), становить 14,77 грн за одну особу на добу, тобто 450 грн за одну особу на місяць.

Щоб оформити допомогу, потрібно зареєструвати своє житло на сайті й не пізніше наступного дня подати заяву в орган місцевого самоврядування, у якій треба вказати ПІБ кожної з розміщених осіб та додати копії документів, що посвідчують їхню особу.

У той день, коли розміщення внутрішньопереміщеної особи припиняється або змінюється інформація про кількість таких осіб, потрібно також подати відповідну заяву.

По грошову допомогу треба звертатися до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення особисто. Варто зауважити, що приблизно 500 тис. українців отримають додаткові виплати у розмірі 2220 грн в рамках меморандуму Мінсоцполітики та Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Читайте також: Кілька тисяч гривень на кожного українця: Устенко анонсував нові виплати

Telegram Channel