Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Учені планують затулити Землю гігантськими... бульбашками

Треба подбати про планету.

Фото: Дивогляд.

Учені планують затулити Землю гігантськими... бульбашками

Хочуть завадити глобальному потеплінню

Учені виступили з пропозицією закрити планету Земля бульбашками гігантських розмірів, розповідає «Дивогляд« із посиланням на MIT.

Науковці з Массачусетського технологічного інституту запровадили новий проєкт під назвою «Космічні бульбашки», який побудовано на технологіях сонячної геоінженерії. 

Вчені пропонують виготовити скупчення бульбашок гігантського розміру, які згодом розташовуватимуться між Землею і Сонцем.

Учені вважають за необхідне завадити сонячним променям потрапляти на Землю. Для цього необхідно встановити гігантський бар'єр, який затулятиме нашу планету. 

У такий спосіб фахівці хочуть завадити глобальному потеплінню на Землі, про яке останнім часом говорять все частіше. Задля цього вчені пропонують виготовити скупчення бульбашок гігантського розміру, які згодом розташовуватимуться між Землею і Сонцем.

Для цього фахівці збираються використати найтонші плівки, для надування яких потрібна буде невелика кількість газу. Очікується, що бульбашки затримуватимуть певну кількість сонячної енергії. Так, наприклад, якщо відхилити 1,9% УФ-випромінювання, то Землю можна буде охолодити і відштовхнути потепління у зворотному напрямку.

Щоправда, науковці повідомляють, що за допомогою цього вони мають на меті усунути наявні проблеми, але не керувати кліматом. У подальшому знавці планують розробити інструмент, який зменшить вплив вуглекислого газу на атмосферу, щоб послабити парниковий ефект.

Читайте також: Дослідники розкрили таємницю прокляття Тутанхамона.

Telegram Channel