Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Адвокати Порошенка: навіть війна не зупинила беззаконня, яке шкодить європейській перспективі України

Ілля Новіков (праворуч) та Ігор Головань.

Фото Прямий.

Адвокати Порошенка: навіть війна не зупинила беззаконня, яке шкодить європейській перспективі України

Адвокати Петра Порошенка, які в в апеляційному суді Києва оскаржували арешт майна п‘ятого Президента, наголошують: незаконні дії ДБР, прокуратури та Печерського суду підривають репутацію судової системи України напередодні надважливого рішення щодо європейської інтеграції нашої держави

Це також перешкоджає більш масштабній допомозі українській армії – зазначили адвокати в коментарі журналістам, пише Прямий.

«Навіть війна не зупинила це беззаконня, яке, я сподіваюся, не завадить тому, що завтра Україні нададуть – бо ми всі про це мріємо – статус кандидата в члени Європейського Союзу. Але я переконаний, що з такими рішеннями судів, з такими кримінальними провадженнями, з такими відвертими нахабними беззаконними політичними переслідуваннями лідера опозиції Петра Порошенка і взагалі переслідуванням політичних опонентів за допомогою прокуратури, ДБР і судів Україні буде важко стати членом європейської сім`ї народів», – говорить Ігор Головань.

Зараз ми бачимо, що по гривні, по 10, по 100 гривень ми збираємо на найнеобхідніші речі для військових, в тому числі, через те, що кошти Порошенка заарештовані.

«Зараз ми бачимо, що по гривні, по 10, по 100 гривень ми збираємо на найнеобхідніші речі для військових, в тому числі, через те, що кошти Порошенка заарештовані. На мою думку, ці два фактори – кількість формальних порушень, яких допустився Печерський суд, виносячи це рішення про арешт майна, і необхідність фінансувати волонтерське постачання для військових в сукупності мало б суд підштовхнути до того, щоб скасувати цю ухвалу негайно», – пояснює адвокат Ілля Новіков.

«Ми бачимо, що врешті решт на суддів ані порушення закону, ані така ситуація, яку ми маємо з волонтерськими коштами, не повпливала. На жаль. Навіть те, що у нас попереднє засідання запізнилося через повітряну тривогу, не підштовхнуло суддів, які розуміють, що протиповітряна оборона міста Києва значною мірою працює на тому обладнанні, яке було профінансовано підприємствами, пов’язаними з Порошенком на той час. Навіть це їх не підштовхнуло до того, щоб переглянути і скасувати цю ухвалу», – резюмує Новіков.

Telegram Channel