Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Горохівщині батюшка написав заяву на прихожан, які перейшли до ПЦУ

Фото: pravoslavna.volyn.uа.

На Горохівщині батюшка написав заяву на прихожан, які перейшли до ПЦУ

Мовляв це спроба рейдерського захоплення храму

Відкрито кримінальне провадження щодо незаконної перереєстрації Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ села Ярівка Луцького району у ПЦУ.

Про це йдеться на офіційному сайті Волинської єпархії УПЦ. 

Як повідомив правоохоронців настоятель парафії протоієрей Валерій Пилипчук, ймовірно група осіб, серед яких Ковалюк Ігор Васильович, Гончарук Катерина Адамівна, Тимбурська Надія Володимирівна, Катренич Діана Леонідівна, Грай Наталія Леонідівна та інші, вчинили кримінальне правопорушення та вирогідно підробили рішення загальних зборів релігійної громади з метою рейдерського захоплення храму та майна, що знаходиться в ньому.

Цей протокол загальних зборів був наданий державному реєстратору для перереєстрації релігійної громади.

У ході досудового розслідування буде встановлено осіб, винних у підробці протоколів загальних зборів та рейдерському захопленні храму. 

«У ході досудового розслідування буде встановлено осіб, винних у підробці протоколів загальних зборів та рейдерському захопленні храму. Вказані особи понесуть заслужену кримінальну відповідальність», – йдеться в повідомленні на сайті УПЦ. 

Нагадаємо, більшістю голосів на парафіяльних зборах  вирішили вийти з юрисдикції московського патріархату і возз’єднатися з Православною церквою України віряни парафії Воздвиження Хреста Господнього села Ярівка Горохівського деканату. Представники громади  звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з відповідними проханнями

 

 

Telegram Channel