Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Війна не шкодує нікого: гинуть не тільки люди, а й дельфіни

SOS!

Фото з фейсбуку.

Війна не шкодує нікого: гинуть не тільки люди, а й дельфіни

Через розпочату росіянами війну в Україні загинуло не менш ніж три тисячі цих унікальних тварин

Таку сумну новину повідомив у своєму фейсбуці доктор біологічних наук, професор, співробітник Національного природного парку «Тузлівські лимани» Іван Русєв.

- Потужні сонари та вибухи руйнують тонку навігаційну систему тварин, і такі «сліпі» дельфіни помирають від голоду, не маючи можливості спіймати собі рибу, - стверджує вчений. 

- Ми продовжуємо отримувати повідомлення про загибель дельфінів з Болгарії та Румунії, аналізуємо наявні публікації у відкритих джерелах з різних чорноморських країн. І наші висновки - невтішні.

Дельфіни, на відміну від минулих років, зараз гинуть через військові дії у Чорному морі, через безглузду і варварську війну рашистів. І на даний час, за нашими оцінками, загинуло не менш як три тисячі особин», - написав науковець.

З його слів, останніми роками найбільшу тривогу викликала загибель дельфінів у рибальських, у тому числі, багаточисельних браконьєрських сітках у північно-західній частині Чорного моря. Але тепер основною причиною загибелі цих тварин є убивча війна росіян не тільки проти українців, але й проти найрозумніших істот світу дикої природи – дельфінів.

- Потужні сонари та вибухи руйнують тонку навігаційну систему тварин, і такі «сліпі» дельфіни помирають від голоду, не маючи можливості спіймати собі рибу. Через слабкість організму в них активуються інфекційні хвороби, і вони також гинуть, - стверджує вчений.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel