Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Найбільший внесок у надання статусу кандидата в члени ЄС зробив український воїн – Порошенко

«Нам треба рішуче змінюватись самим для того, щоб не згаяти часу, не втратити шансу».

Фото Європейська солідарність.

Найбільший внесок у надання статусу кандидата в члени ЄС зробив український воїн – Порошенко

Петро Порошенко в ефірі спільного телемарафону «Прямого» та «5 каналу» заявив, що найбільший внесок в отримання Україною статусу кандидата у члени ЄС зробили українські захисники

«Я не сприймаю дискусію політиканів в сперечанні, хто більше зробив для того, щоб відбулася надання Україні статусу. Хочу наголосити, що найбільший внесок у прискоренні прийняття рішення про надання нам статусу зробив український воїн – десантник, морпіх, стрілець, той, хто б’ється і той, хто продемонстрував, що Україна віддана цінностям», – наголосив Порошенко. 

«А вже потім я не скидаю ні досягнень моєї команди, і вітаю досягнення діючої влади – ми кожен зробили те, що від нас залежить для того, щоб це стало можливим», – зазначає п’ятий Президент.

«Українські ЗСУ, які були створені з 2014 року і підтримані українським народом, сьогодні є гордістю всієї Європи. Кожен з нас робить те, що може для того, щоб захистити країну, не тягнучи ковдру на себе. Якщо ми будемо так робити далі, якщо ми збережемо єдність, солідарність з народами світу, ми точно переможемо», – наголошує Порошенко. 

«Нам треба рішуче змінюватись самим для того, щоб не згаяти часу, не втратити шансу. Наголошую, що вікно можливості дуже вузьке, і ми маємо можливість сьогодні ним скористатися», – зауважує Порошенко. 

Членство в ЄС – це рівень життя, це боротьба з бідністю. Членство в ЄС – це свобода, верховенство права, демократія, свобода ЗМІ. І це відкриває перед нами величезні можливості.

«Завдяки українським воїнам відстань між поданням заявки, яка була скріплена кров’ю українських жертв російської агресії, зайняла рекордно короткий термін – 116 днів. В окремих країнах це було півтора року, два роки, три роки перед прийняттям рішення про надання статусу кандидата. Ми маємо рішуче діяти далі для того, щоби не зупинятися ні на хвилину, ні на годину. Запустити реформи, виконати всю Дорожню карту членства в Європейському Союзі, План дій щодо членства в ЄС, долучити План дій щодо членства в НАТО і забезпечити те, про що мріє зараз величезна кількість українців», – говорить п’ятий Президент. 

«Це принесе перше – можливості доступу до потужної інфраструктури Європейського Союзу. Членство в ЄС – це рівень життя, це боротьба з бідністю. Членство в ЄС – це свобода, верховенство права, демократія, свобода ЗМІ. І це відкриває перед нами величезні можливості», – пояснює Порошенко. 

«Статус кандидата в члени Європейського Союзу дає можливість інвесторам зараз сподіватися на те, що в Україну варто вкладати гроші одразу же після того, як ворог буде викинутий з української землі. І ми зможемо забезпечити мирне відновлення та модернізацію держави. Це також буде додатковою мотивацією щодо повернення мільйонів українських вимушених мігрантів повернутися і допомагати нам модернізувати і відновлювати Україну», – говорить Порошенко. 

«Отже, величезна кількість можливостей, які з учорашнього дня відкриті перед Україною. І наше з вами завдання – дуже ретельно, дуже правильно цим скористатися», – резюмує Порошенко.

Telegram Channel