Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Куди виїжджала з України після початку війни Олена Зеленська (Відео)

«Я там, де я хочу бути. І я там, де я маю бути».

Фото із сайту president.gov.ua.

Куди виїжджала з України після початку війни Олена Зеленська (Відео)

Про це перша леді країни розповіла в інтерв’ю французьким журналістам

Олена Зеленська заявила, що з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну вона не залишала територію країни.

Про це йшлося в інтерв’ю для французького телеканалу France 5 та провідної французької газети Le Monde, заснованої ще Шарлем де Голлем у 1944 році.

«Ви жодного разу не думали над тим, аби покинути Україну?», – запитали журналісти.

«Так, дійсно. Це було моє зважене рішення (не виїжджати з України. – Ред.). У мене не було бажання покидати Україну. У мене не було бажання бути далеко від Батьківщини і далеко від свого чоловіка.

І позаяк, коли ми навіть не бачимося тижнями, все одно я відчуваю, що я поруч. Я можу надсилати свою підтримку.

У мене не було бажання покидати Україну. У мене не було бажання бути далеко від Батьківщини і далеко від свого чоловіка.

Набагато важче дивитися на те, що відбувається з твоєю країною, твоїми людьми здалека – набагато легше емоційно для мене бути саме тут. Я там, де я хочу бути. І я там, де я маю бути. Мені здається від цього спокійніше».

Дружина Президента подякувала Франції за теплий прийом українських вимушених переселенців, а також особисто першій леді Бріжит Макрон – за зустріч дітей з онкологією, евакуйованих з України до Франції на лікування, і закликала європейців не звикати до війни.

«У той момент, коли у вас звичайний день – вдалий чи невдалий, робочий чи вихідний, – у нас гинуть люди, діти. Такі самі діти, як французькі, – які ходять у школи та на гуртки, полюбляють TikTok та посидіти в Інтернеті, вірять, що світ відкритий для них… Це дуже важко усвідомлювати, я знаю. Людська психіка завжди хоче захищатися від того, що травмує. Але відгородитися від війни в сучасному світі не можна. Світ просто не має стін від цього», – наголосила перша леді.

Олена Зеленська має надію, що з 1 вересня діти зможуть ввідновити навчання в школах, а студенти в університетах на територіях, де не відбуваються бойові дії.

Читайте також на volyn.com.ua: «Олена Зеленська: «Переховуватися – це приниження, я цього ніколи не пробачу»».

Telegram Channel