Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Президент Федерації хокею Чехії: «Чому українці тут, а не на війні?»

Нам потрібен кожен хороший гравець, і якщо він вважає за краще заробляти гроші в росії, це його справа.

Фото із сайту ctk.cz.

Президент Федерації хокею Чехії: «Чому українці тут, а не на війні?»

Алоїс Гадамчик – про війну в Україні та чеських хокеїстів у кхл

Президент Федерації хокею Чехії Алоїс Гадамчик розповів про своє ставлення до війни в Україні та виступ чеських хокеїстів у росії, пише Спорт.юа.

Те, що росіяни не можуть грати на чемпіонаті світу, це морально правильно, з іншого боку, постраждав чемпіонат.

«Нам потрібен кожен хороший гравець, і якщо він вважає за краще заробляти гроші в росії, це його справа. Якщо він матиме гарну гру, і тренер збірної вирішить його викликати, я нічого проти не маю. Я думаю, що Європа має сильніші інструменти для боротьби з російським урядом. Те, що росіяни не можуть грати на чемпіонаті світу, це морально правильно, з іншого боку, постраждав чемпіонат. І ці гравці не винні. Вони можуть сказати такому диктатору, як путін, що з ним не згодні. Але це все, що вони можуть зробити.

Ця політика – лайно. Я не знаю всіх об'єктивних причин війни. Але найголовніше для мене те, що від війни завжди страждають невинні люди. Мені боляче і шкода бачити зруйновані міста, вбитих людей і дітей, які страждають. Але тоді чому українці їздять машинами найрозкішніших марок? Цікаво, чому вони тут (у Чехії – ред.), а не вдома на війні. Я не згоден із війною і тим, що відбувається в Україні. Але заборонити нашим грати у росії? Я не став би цього робити.

Коли уряд починає садити чи переслідувати людей за висловлення своєї думки, це неправильно. Це найвища сила. Росіяни обмежені, бо їх так виховують усе життя. Їм би вийти на вулиці, як це було в нашій країні у 1980-х, коли повалили комунізм. Але сил на це росіяни не мають, бо навколо них солдати. Але ми не каратимемо наших спортсменів за бажання поїхати до росії».

Читайте також: НХЛ підтримала український благодійний хокейний фонд (Відео)

Telegram Channel