Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У черзі понад тисяча авто: повідомили яка ситуація на «Ягодині» та «Устилузі»

Фото: zahid.espreso.tv.

У черзі понад тисяча авто: повідомили яка ситуація на «Ягодині» та «Устилузі»

Люди стоятимуть у чергах кілька діб

Від ранку 27 червня через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» не пропускають легкові авто, оформлюють лише вантажівки та автобуси. Але на в'їзд в Україну – досі черга.

Про це розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Про зміни на кордоні митники та прикордонники попереджали завчасно, легкові авто завертаю на інші пункти пропуску, зокрема на ПП «Устилуг-Зосин», де теж нині черга.

Яка ситуація на ПП «Ягодин-Дорогуськ»

За словами Валентини Черниш, станом на ранок 27 червня перед пунктом пропуску «Дорогуськ» є орієнтовно 100 легковиків, які очікують в'їзду в Україну.

«Ми зараз ще спостерігаємо, що із цією чергою робитиме польська сторона. Тобто чи пустять їх на міст чи ні. До обіду будемо вже знати результат», – додала речниця волинських митників. Черги на виїзд з України з транспорту масою до 7,5 тонн – немає.

Ситуація на ПП «Устилуг-Зосин»

Складніша ситуація нині на міжнародному пункті пропуску «Устилуг-Зосин», куди митники перенаправляють легковий транспорт. Наразі в'їхати в Україну хочуть 1 100 авто.

«На Устилузі – армагедон. 1 липня завершується період пільгового митного оформлення, тому в червоному коридорі утворилася така черга», – каже речниця.

1 липня завершується період пільгового митного оформлення, тому в червоному коридорі утворилася така черга»

За словами Валентини Черниш пропускна спроможність пункту пропуску – орієнтовно 400 автомобілів в день. «Це в черзі люди будуть декілька діб», – додає речниця.

Нагадаємо,  21 червня стало відомо, що польська та українська сторони домовилися, що пріоритетним на ПП «Ягодин» буде саме вантажний транспорт, який нині перевозить експортні товари, зокрема зернові. Через блокування морських портів на ПП «Ягодин» збільшилося навантаження.

Читайте також: З 1 липня українці в Польщі не зможуть їздити «зайцями» поїздами «Інтерсіті»

Telegram Channel