Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Наступна «Мрія» називатиметься «Софійка», – голова Волинської ОВА під час погашення нової марки (Фото, відео)

Сподіваємося, що наступна марка буде присвячена перемозі України.

Фото volyn.com.ua.

«Наступна «Мрія» називатиметься «Софійка», – голова Волинської ОВА під час погашення нової марки (Фото, відео)

Сьогодні у різних регіонах країни відбулося представлення особливої для волинян поштової марки, дизайн якої придумала наша землячка 11-річна Софійка Кравчук

Маленька художниця з Любомля намалювала найбільший у світі літак для конкурсу «Зобрази свою «Мрію» з нагоди 75-річчя конструкторського бюро імені Олега Антонова ще торік, коли величезне повітряне судно не зруйнували орки.  Тоді дівчинка та її викладачка з художнього мистецтва Оксана Богута навіть уявити не могли, що невдовзі ця робота розлетиться світом на нових поштових марках. 

– Мешканець будь-якої країни може отримати наші марки міжнародним переказом. Ми випустили три мільйони примірників «Мрії». Раніше «Укрпошта» використовувала для відправлень літери W і Z. Нині у зв'язку з тим, що, зокрема, літера Z стала символом російської окупації, ми друкуємо символ U – Україна. Також представляємо маркований конверт «Першого дня». Він випущений обмеженим тиражем – всього навсього 30 тисяч примірників на всю Україну, – зазначив Іван Люсак.

Софійка створила шедевр, який буде розлітатися світом, як гарячі пиріжки.

Участь у спецпогашенні, крім поштовиків та філателістів, які чекали на купівлю марки ще з 5 ранку, взяли голова облради Григорій Недопад та голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

– Радіємо за нашу дівчинку з Любомля. Сподіваємося, що наступна «Мрія» називатиметься «Софійка». Віримо в перемогу! – зазначив Юрій Погуляйко.

– Софійка створила шедевр, який буде розлітатися світом, як гарячі пиріжки. Нехай збувається найбільша мрія українців – мир, – підсумував Григорій Недопад.

Сама ж авторка легендарної марки Софійка Кравчук каже, що коли дізналася про знищення «Ан-225» дуже засмутилася. Втім, тішиться, що люди з усього світу милуватимуться її «усміхненою» «Мрією».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel