Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нову марку Укрпошти з літаком «Мрія» намалювала маленька волинянка з недитячими мріями (Фото, відео)

Софійка Кравчук впевнена, що невдовзі створить ще кращі картини.

Фото з особистого архіву родини Кравчуків.

Нову марку Укрпошти з літаком «Мрія» намалювала маленька волинянка з недитячими мріями (Фото, відео)

11-річна Софійка Кравчук із Любомля навіть не сподівалась, що картиною, яку вона створила торік на звичайному занятті у місцевій студії, нині милуватимуться мільйони людей

Дівчинка зобразила найбільший у світі літак, який захопив її незвичною назвою. На повній швидкості усміхнений Ан-225 мчить серед зірок у спокійному безхмарному небі… Тоді ніхто й уявити не міг, що невдовзі «Мрію» знищить війна й «усміхатиметься» вона тільки на поштових марках

Над малюнком, який вже у червні можна буде побачити на конвертах і відправленнях, Софійка працювала під наглядом своєї вчительки Оксани Богути для конкурсу «Намалюй свою «Мрію» з нагоди 75-річчя конструкторського бюро імені Олега Антонова. Там робота посіла перше місце, тому згодом її надіслали на Всеукраїнські змагання «Що для мене Україна», де юна художниця стала третьою серед шести тисяч митців з усієї країни.

– Софійка часто перемагала на різних олімпіадах, але ми не очікували, що малюнок так оцінять в Укрпошті. Її робота дуже яскрава. Зорі асоціюються зі спокоєм, рожеві квіти – це чутливий внутрішній світ маленької художниці, а дитина, яку можна побачити біля «Мрії», символізує гармонію. Дівчина називає її Марією, – розповіла вчителька Оксана Михайлівна.

Знайомі та вчителі часто кажуть, що дівчинка думками витає десь у хмарах. Свою уяву виливає 
у творчості, тому й вийшла картина така неземна.

Мама юного обдарування пані Тетяна також переконана, що на цій роботі Софійка зобразила власний світ. Каже, талант до малювання у доньки помітила ще у садочку, тому, коли та пішла у перший клас, віддала її на заняття.

Реклама Google

– Софійка ніколи не лінувалася й погоджувалася на участь у різних олімпіадах. Вона мовчазна, але дуже старанна й чутлива. Знайомі та вчителі часто кажуть, що дівчинка думками витає десь у хмарах. Свою уяву виливає у творчості, тому й вийшла картина така неземна, – розповіла мама юної художниці Тетяна Кравчук.

Софійка Кравчук впевнена, що невдовзі створить ще кращі картини.
Софійка Кравчук впевнена, що невдовзі створить ще кращі картини.

 Крутезно ж виглядає! Фото із сайту Укрпошти.Крутезно ж виглядає! Фото із сайту Укрпошти.

 Ненька каже, що, окрім малювання, Софійка має безліч інших захоплень: любить танцювати, плете з бісеру, захоплюється створенням зображень на склі й ліпленням. За її словами, рідні завжди підтримували всі її починання, мовляв, у звичайній любомльській родині росте справжня мисткиня.

– Коли Софійка дізналася, що «Мрії» більше нема, дуже засмутилася, часто малює війну… Хоча у нашому Любомлі нині спокійно, на сирени реагує болісно. Тепер найбільша її мрія – жити під мирним небом, – стримуючи сльози, розповіла мама дівчинки.

Ірина КРАВЧУК.

Читайте також на volyn.com.ua: ««Не хилися, червона калино, маєш білий цвіт. Не журися, славна Україно, маєш добрий рід!» (Відео)».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel