Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Синоптики спрогнозували, яким в Україні буде липень

Буде гаряче.

Фото: Еспресо.

Синоптики спрогнозували, яким в Україні буде липень

Спека посилиться, а кількість опадів значно знизиться

Перший місяць літа доходить до свого кінця і вже незабаром в Україні розпочнеться липень, який цього року буде дуже спекотним. Детальним прогнозом на середину літа з вами ділиться «Дивогляд« із посиланням на Укргідрометцентр.

Синоптики зазначають, що цьогорічний липень буде спекотнішим, ніж у попередні роки. Температура повітря буде на 1-2°С вище за норму. Середня місячна температура становитиме +21...+26°С, а в Карпатах – +17...+19°С.

Загалом, влітку цього року очікуються аномально високі температури. Особливо це стосується Західної України.

Щодо опадів, то їхня кількість на місяць становитиме 34-96 мм, в Карпатах – до 150 мм. Такі показники цілком відповідають місячній нормі, повідомляють фахівці. А ось у південно-західних областях кількість опадів буде дещо менша за норму.

«У липні аномально високі температури на заході країни збережуться, а в серпні очікується, що температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця, на всій території країни», – коментує завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України Віра Блабух.

Загалом, влітку цього року очікуються аномально високі температури. Особливо це стосується Західної України.

Через це все більше людей мають бажання відкрити пляжний сезон, погрітися на сонечку і окунутися в прохолодне море. Але разом із цим не забувайте про те, що в Україні сьогодні діє воєнний стан, тому варто бути дуже обережними, навіть якщо ви перебуваєте далеко від зони бойових дій. Обирайте лише безпечні локації, які вже перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: В Україні пропонують залишити нульове розмитнення авто лише для двох категорій населення.

Telegram Channel