Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Делегація з Горохівщини побувала з відповідальною місією в Польщі (Фото)

На Дні народженні польського міста Гурово-Ілавецькі горохівчани почувалися шанованими гостями; миру всім бажав бурмістр Яцек Костка; на святі нагородили найуспішнішу молодь.

Фото учасників делегації.

Делегація з Горохівщини побувала з відповідальною місією в Польщі (Фото)

Минулими вихідними місто Гурове-Ілавецьке Бартошицького повіту Вармінсько-Мазурського воєводства раділо своєму 687-річчю. З нагоди поважної дати місцева міська влада запросила на іменини багато гостей. Серед найбажаніших були й горохівчани

– З Гурово-Іловецьким ми подружилися більше десяти років тому. До війни бурмістр Яцек Костка і секретар тамтешньої мерії постійно запрошували жителів нашої громади на мистецькі й спортивні заходи. Польські делегації часто бували в нас із діловими візитами, традиційно висловлювали повагу на Днях народження Горохова, вшановували з нами річниці Незалежності України, – розповів міський голова Горохова Віктор Годик. 

Надійність цієї дружби вже перевірена війною.

– Надійність цієї дружби вже перевірена війною. Поляки з міста-партнера Горохова першими зателефонували мені й запевнили свою підтримку. Не забарилися й з гуманітарною допомогою й першими приїхали з медикаментами на суму 500 тисяч гривень. Потому ще були буси з продуктами харчування, засобами гігієни та іншими потрібними речами. Вантажі з них ми відправляємо захисникам у Харків, жителям інших гарячих регіонів. Автомобіль від них я особисто передав військовослужбовцям 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ України та 95-ої окремої десантно-штурмової бригади, – адресує вдячність полякам через газету «Волинь» голова Горохівської міської ради Віктор Годик.

Цьогоріч через війну лідер Горохівщини не мав можливості перетнути кордон, тож привітати Гурово-Ілавецьке доручив секретареві Горохівської міської ради Наталії Ковальчук і колегам Андрієві Карпевичу, Орисі Годик, Оксані Ящукевич, Світлані Осоховській, Інні Сафонік.

Яцек Костка і Анжей Воробець особисто зустріли нас дуже привітно. Розпитували про все, запевняли про свою підтримку аж до перемоги, будували плани на майбутнє, – розповіли учасники делегації.

– Ви - наші справжні друзі, які щодня воюють разом з нами. Сердечно дякуємо Вам за те, що ви робите для народу України та для воїнів Української армії, - звернулася до всіх поляків зі святкової сцени Наталія Ковальчук і передала від  горохівчан прегарні подарунки – Прапор України з підписами захисників, який Віктор Годик привіз із 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ України та 95-ої окремої десантно-штурмової бригади й барвистий кольорами миру вишитий рушник.
Гостинні господарі приязно показали гостям місто, його видатні пам’ятки, мерію, церкви,  школи, в яких навчаються українські діти, оселі українських біженців, яких прийняли аж 82 родини…

На кількаденному святі було багато спортивних змагань, книжкових і сувенірних виставок. А на концертах на одній сцені з відомими польськими ансамблями й окремими виконавцями співали українські переселенці. Всюди щиро звучало: «Все буде Україна!» і «Niech żyje Polska!».

Леся ВЛАШИНЕЦЬ

 

 Читайте також: Як українки у Польщі здолали не дружню нам країну (Відео)


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel