Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Школярі в новому навчальному році вчитимуться у кілька змін

Усі хочуть до школи.

Фото: 20minut.ua.

Школярі в новому навчальному році вчитимуться у кілька змін

Це стосуватиметься не всіх без виключення навчальних закладів

Детально про це 3 липня розповів міністр освіти Сергій Шкарлет. Він наголосив, що зараз усі рішення ухвалюються відповідно до того, чи може та чи інша школа забезпечити безпеку кожного зі своїх учнів, передає 24 Канал.

В навчальному закладі водночас можуть перебувати лише стільки учнів, скільки вміщує бомбосховище.

Очна форма навчання відновиться лише в школах, які мають надійне та обладнане бомбосховище. Наразі вже проводиться аудит укриттів, який закінчать до серпня.

Позмінне навчання буде лише у випадку, якщо школа не може забезпечити укриттям усіх учасників навчального процесу. Тобто, в навчальному закладі водночас можуть перебувати лише стільки учнів, скільки вміщує бомбосховище. Водночас Міносвіти дало й рекомендації щодо змішаних форм навчання.

«Є рекомендація стосовно формування змішаного навчання. Деякі дисципліни будуть вивчатися онлайн, деякі дисципліни – офлайн, в тому числі застосовуючи змінність освітнього процесу», – пояснив Шкарлет.

Кожен заклад, який хоче відновити очне навчання, має погоджувати це з обласною адміністрацією, а у випадку столиці – з Київською військовою адміністрацією.

Освітні заклади, в яких відновиться очна форма навчання, зобов'яжуть мати «паспорт безпеки». Зокрема, в ньому буде затверджений ОВА план евакуації з класів у бомбосховище. Ближче до вересня всіх батьків та учнів проінформують, як саме в них буде відбуватися навчання.

Якщо якісь із вчителів перебувають за кордоном, а їхній заклад повертається до очної форми – потрібно повертатися в Україну. Це ж стосується викладачів шкіл, де буде змішана форма навчання.

Читайте також: «Прем’єр-міністр розповів, які авто для себе і для фронту українці зможуть ввозити без сплати мита й податків«.

Telegram Channel