Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Військовозобов'язані не повинні залишати місця проживання без спеціального дозволу

Фото ілюстративне / Lexinform.

Військовозобов'язані не повинні залишати місця проживання без спеціального дозволу

На військовозобов'язаних очікує чергове обмеження під час воєнного стану. Тепер вони не мають права покидати місце проживання без дозволу керівника Територіального центру комплектування

Мовиться про норму Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», чинний з 1992 року. А про обмеження, які очікують на військовозобов'язаних, повідомили у Генштабі ЗСУ, передає 24 Канал.

У Генштабі розробили Порядок надання дозволу громадянам України. Відповідний документ надається на термін від 30 діб до року. 

Закон передбачає, що під час воєнного часу, а він у нас продовжений до 23 серпня, виїзд без дозволу забороняється:

  • призовникам;
  • військовозобов'язаним;
  • резервістам.

Вони не мають права покидати місце проживання без дозволу керівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У Генштабі розробили Порядок надання дозволу громадянам України. Відповідний документ надається на термін від 30 діб до року. Усе залежатиме від категорії військовозобов'язаного.

Наразі проводиться розгляд налагодження питань, пов'язаних із тимчасово переміщеними особами. Їм, підкреслюють у Генштабі, необхідно систематично перетинами адміністративні межі чи то у зв'язку зі службою, чи то у зв'язку з особистою необхідністю.

«Просимо з розумінням ставитися до регуляторних заходів, продиктованих законами України, умовами воєнного стану і ведення війни. Разом служимо і працюємо на Перемогу!» - – підкреслюють у Генштабі.

Читайте також: Із бомбосховищами і дорожчими квартирами: які нові будинки будуватимуть в Україні.

Реклама Google

Telegram Channel