Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Війна захлинулась і перейде до стадії замороженого конфлікту, — екскомандувач НАТО

Екскомандувач силами НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс.

Фото: focus.ua.

Війна захлинулась і перейде до стадії замороженого конфлікту, — екскомандувач НАТО

На думку Джеймса Ставрідіса, війна «захлинулась з обох боків», тому він пророкує розвиток подій за корейським сценарієм

Екскомандувач силами НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс вважає, що гаряча фаза російсько-української війни, швидше за все, закінчиться через 4-6 місяців і стане «замороженим конфліктом», як це було у випадку з війною в Кореї. Таку думку він висловив в інтерв'ю радіостанції WABC 770 AM, наголосивши, що війна «захлинулася з обох боків», інформує Фокус.

«Українці дуже сильно опираються, — сказав Ставрідіс. — Військові плани Путіна виявилися не надто ефективними: він отримав небагато території порівняно з тим, із чого почав конфлікт».

За словами адмірала, найімовірнішим є сценарій розвитку подій за прикладом Корейської війни — замороженого конфлікту між Південною кореєю і КНДР: перемир'я, створення мілітаризованої зони між двома сторонами, ворожості, що триває.

«Чекайте цього в період 4-6 місяців, — сказав Ставрідіс — Жодна зі сторін не зможе витримати набагато більше за це».

«Чекайте цього в період 4-6 місяців, — сказав Ставрідіс — Жодна зі сторін не зможе витримати набагато більше за це».

Нагадаємо, Корейська війна тривала з 1950 по 1953 між Північною та Південною Кореями. КНДР активно підтримував Радянський Союз, а Південну Корею США. З моменту припинення бойових дій офіційний мирний договір так і не був підписаний, формально обидві країни перебувають у стані війни.

Як повідомлялося раніше, західні експерти сходяться на думці, що в російсько-українській війні настав вирішальний момент, який покаже, як далі просуватиметься війна. За даними Forbes, розглядають три можливі сценарії. У разі значних успіхів ЗСУ на півдні України війна може завершитись до кінця року. Якщо жодна зі сторін не матиме сил для перемоги, вона може затягтися на роки. Можливий був і динамічний результат: якщо ЗСУ виявлять креативність і зможуть розгромити основні сили противника, це може призвести до колапсу всієї російської армії.

Читайте також: «РФ використала вагнерівців, аби посилитися на передовій»

Реклама Google

Telegram Channel