Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
У Горохові може з'явитися недільна школа

«Діточки мають навчитися любити Бога й Україну...»

Фото grace.cv.ua.

У Горохові може з'явитися недільна школа

Запропонував таку ініціативу настоятель місцевого Свято-Вознесенського храму Православної церкви України отець Андрій Сидор

Його учні, яких він навчав Закону Божому ще в 1992 році, коли став духовним наставником горохівчан, вже стали дорослими. Для них додатково проводив уроки богослів’я в одній із кімнат тодішнього Будинку школяра. Але знання потребували тиші, тому заняття перенесли в церкву. У ній дотепер посередині ставлять лавки для десятків хлопчиків і дівчаток.  

Висидіти рівненько більше години непросто, писати незручно, хоча діти в захопленні від спілкування з о. Андрієм. Навіть зауваження пустунам він робить із приязною усмішкою, а мудрі слова священника, наче золоті ключі, відкривають для Бога кожне дитяче серце.

Недільна релігійна школа потрібна однозначно. Наша діти найрозумніші, найкращі, достойні всіх знань.

Місце, на якому можна збудувати недільну школу, певне, відвів сам Творець. У радянські роки сусідами церкви були… кадебісти. Держава щедро віддала їм у користування чималий двоповерховий будинок, а на додачу ще й кілька гаражів. Час зруйнував їх і разом із державницькою системою. Офіс відремонтували для суддів, а гаражі стали аварійними. Тому о. Андрій Сидор пішов у Горохівську мерію з проханням дозволити розібрати цегляну непотріб і на її місці збудувати церковну школу.

Горохівський міський голова Віктор Годик таку ініціативу підтримує.

— Недільна релігійна школа потрібна однозначно. Наша діти найрозумніші, найкращі, достойні всіх знань, — мовив з гордістю про всю українську юнь і горохівчан зокрема.

На його прохання в Горохів приїхали з Луцька представники нинішньої СБУ, на яку задокументована земельна ділянка, й дали згоду на шляхетну справу.

Тож парафіяни церкви завзято взялися до роботи: гаражі розібрали й прибрали все сміття. 

Втім, процес передачі земельної ділянки має дістатися Києва, тож Віктор Годик називає початок будівництва справою часу.

Читайте також на volyn.com.ua: «Я вже не вірю в нашу перемогу»».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel